Connect with us

Sănătatea de la A la Z

Prea puțini stomatologi în județul Alba. Invitați: dr. Gheorghe Mureșan, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Alba; dr. Ioan Sava, medic primar stomatolog

Published

on

Atelierul de zâmbete

După trei ani de luptă, medicii dentiștii redevin stomatologi. Sintagma „medic dentist” este înlocuită din ianuarie 2019 cu denumirea de „medic stomatolog ”.

Dr. Gheorghe Mureșan a fost ales din nou președinte al Colegiului Medicilor Stomatologi Alba printr-un vot secret, în urmă, unde fiecare membru cu drepturi depline al colegiului a putut vota. ”Suntem printre județele mici, cu puțini stomatologi, suntem 240 de medici”, a subliniat dr. Gheorghe Mureșan, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Alba.

Dr. Ioan Sava este trezorier al Colegiului Medicilor Stomatologi Alba. ”Stomatologia este o parte a medicinei și are legătură cu sănătatea organismului, sănătatea oro-dentară este strâns unită de activitatea celorlalte organe și orice abatere de la normal are influență și asupra organismului în general. Trebuie să fim preocupați de profilaxie. Profilaxia este la pământ. Caria dentară este boala cea mai frecventă și trebuie să-i dăm importanța necesară” a menționat dr. Ioan Sava, medic primar stomatolog.

Colegiului Medicilor Stomatologi Alba are ca prioritate creșterea gradul de accesibilitate al celor asigurați, al tinerilor și vârstnicilor.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia