Connect with us

Actualitate

PREȚUL CARBURANȚILOR AR PUTEA SCĂDEA

Published

on

De la începutul anului 2017 prețul la carburanți și nivelul de TVA ar putea scădea. România ar urca în clasamentul statelor cu cei mai ieftini carburanți, asta doar dacă actualul Guvern nu va pune în practică intenţia de a taxa carburanţii ca să compenseze desfiinţarea timbrului de mediu.

 

Preţul mediu al benzinei este, în România, fără taxe de 2,17 lei pe litru, iar al motorinei de 2,27 lei pe litru, potrivit datelor statistice din Oil Bulletin, serviciul de statistică al Comisiei Europene. După ce se aplică acciza actuală şi cota actuală de TVA de 20%, litrul de benzină ajunge, la pompă, 5,04 lei, iar cel de motorină 5 lei.

De la 1 ianuarie însă, taxele ar trebui să scadă, potrivit actualului Cod Fiscal, modificat anul trecut. Astfel, supraacciza de 7 eurocenţi pe litru ar urma să fie eliminată din acciza totală, iar cota de TVA urmează să scadă cu un punct procentual, de la 20%, la 19%.

Scăderea va fi posibilă dacă Guvernul nu va aplica o taxă pe carburanți după desfințarea timbrului de mediu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia