Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Prevenirea toxiinfecților alimentare

Published

on

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor recomandă cetățenilor să acorde o atenție deosebită a  modului în care păstrează sau prepară alimentele și a locurilor de unde acestea sunt cumpărate

Astfel ANSVSA oferă următoarele sfaturi:

 – Să cumpere produse alimentare numai din locuri sau spații înregistrate sau autorizate sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor

— Cât mai repede posibil după cumpărare, alimentele de origine animală se introduc în frigider

— Produsele care au fost decongelate nu se recongelează pentru a fi ulterior preparate sau consumate;

— Alimentele care urmează a fi depozitate în frigider, trebuie să fie ambalate separat și menținute în decursul perioadei de valabilitate, la temperaturile indicate pe ambalaj.

— Alimentele gătite trebuie păstrate în recipiente acoperite;

— Îndepărtați alimentele alterate, sunt o sursă de contaminare pentru celelalte alimente;

— Spălați bine fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider și înainte de a le consuma.

Sursa: Serviciul de Comunicare ANSVSA

De asemenea, și comercianții trebuie să respecte regulile de păstrare a alimentelor pentru a nu vinde alimente alterate sau cu risc.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate