Connect with us

Actualitate

PROIECT: COLECTARE SELECTIVĂ A DEȘEURILOR

Published

on

În data de 31 octombrie în cadrul sedinței Consiliului Local Alba se va dezbate și supune la vot proiectul privind implementarea, începând cu data de 1 decembrie 2016, a sistemului de colectare separată a deșeurilor, pe patru fracții: hârtie, mase plastice, metale și sticlă.

Aceasta este o obligație impusă la nivelul fiecărui stat al Uniunii Europene.

Dacă proiectul se va implementa pe lângă sacul pentru gunoiul menajer, fiecare dintre noi va avea în casă încă 4 saci, în care vom depozita, după caz, hârtie, plastic, metale și sticlă. Totodată, la punctele de colectare a gunoiului menajer din cartiere, vor fi amplasate containere speciale, pentru fiecare material în parte.

Municipalitatea transmite că se bazează foarte mult pe spiritul civic al albaiulienilor, atât pentru respectarea noilor obligații, cât și pentru sesizarea Poliției Locale în cazul în care observă persoane care sustrag deșeurile reciclabile din containere.

Proiectul de hotărâre nu prevede sancțiuni în cazul în care cetățenii nu-și respectă obligația și depozitează în continuare gunoiul neselectat, însă se atenționează că începând cu 1 ianuarie 2017 se introduce o nouă taxă de depozitare pentru operator, de fapt o penalizare de 100 de lei/ tonă, în cazul în care cantitatea de deșeuri nu va fi redusă cu 15% față de cantitatea colectată, lucru care se poate face doar prin separarea deșeurilor reciclabile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia