Connect with us

Social

Proiecte și priorități pentru Galda de Jos

Published

on

Ce investiții urmează în Galda de Jos?

Galda de Jos continuă perioada de transformare într-o comună de nivel european. Cele 11 sate componente se dezvoltă constant, iar în această perioadă străbat o serie de transformări care vor îmbunătăți viața locuitorilor lor. Primarul comunei, Romulus Raica mizează pe o dezvoltare a localităților din punct de vedere economic, social și cultural și caută soluții practice pentru a facilita accesul investitorilor și al cetățenilor care își doresc să locuiască la sate, dar în condiții de oraș și foarte aproape de Alba Iulia.

Din venituri proprii sau prin atragerea de fonduri europene, la nivelul comunei au loc lucrări importante. Banii sunt folosiți chibzuit pentru modernizarea și asfaltarea drumurilor comunale, pentru sprijinirea învățământului, pentru reabilitarea căminelor culturale și cabinetelor medicale.

Potrivit declarației primarului Romulus Raica, sume mari din bugetul local vor fi canalizate și în anii următori pentru investiții care vor duce la dezvoltarea localităților componente.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Poliţia Judeţeană Alba. Ce cantitate de material lemnos a confiscat?

Published

on

furt-lemn-alba-politia

În perioada 06 – 12 noiembrie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu jandarmii şi specialiştii silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. În ultimele 7 zile au fost făcute 58 de controale în teren şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 172 de amenzi şi au confiscat 33 de metri cubi de material lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi şi specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Alba și a ocoalelor silvice de stat și de regim.

Cu această ocazie au fost efectuate 58 de controale, din care 11 în fondul forestier, 45 pe drumurile publice şi două în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 150 de autovehicule şi 11 căruţe.

Poliţiştii au aplicat, în total, 172 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 43.180 lei, din care 11 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 33,7 metri cubi de material lemnos.

Totodată, au constatat 8 infracțiuni, toate la Codul Silvic.

Comunicat INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI ALBA

Continue Reading

Social

De ce Waldorf, educația viitorului?

Published

on

Trebuie recreată și inventată lumea

Acum 100 de ani, ne aflam în schimbare, ne reveneam după Primul Război Mondial. Lumea era în schimbare, era o lume care își repara rănile războiului, industria începea să se dezvolte și era o lume mult prea grea pentru copii. În Europa încep să apară oameni care au înțeles că ”dacă vrem să schimbăm lumea, trebuie să lucrăm pentru copii, să-i schimbăm pe copii într-o lume mai bună decât cea care a trecut”.

Atunci, au apărut oameni care au încercat să facă ceva pentru copii. În anul 1919, pe 7 septembrie se pun bazele Școlii Waldorf cu profesori în Germania, care pun temelia unei școli bazate pe ”altceva”. În prezent sunt peste 1000 de școli independente în lume. ”Apar meserii noi, educăm copiii să-și clădească viitorul, să-l facă așa cum vor. Trebuie recreată și inventată lumea. Un dascăl trebuie să cunoască global toate lucrurile și să crească copil de la sămânță până la rod. Este învățător-diriginte, trebuie să fie într-un proces continuu de autocunoaștere și dezvoltare”.

Continue Reading

Social

Au mers peste 4 km pentru a vota

Published

on

Secție de vot în refugiu turistic

Refugiul turistic Valea Barnii – Mogoș a fost amenajat ca și secție de votare pentru cei 137 de votanți arondați cât și pentru turiștii aflați în zonă.

Alegătorii au fost nevoiți să se deplaseze trei sau patru kilometri pentru a ajunge la urnele de vot. O locație inedită la care s-au prezentat cetățenii cu gânduri bune și speranțe pentru un viitor mai bun.

”Am votat cu gânduri bune și pentru noi, dar pentru copiii noștri, pentru viitorul lor. Să de-a bunul Dumnezeu să fie mai bine în țara asta. Am votat cu speranțe cât de mari în viitorii noștri conducători. Am venit aici să ne facem datoria”. ”E departe de casa nostra, dar trebuia să venim că și așa suntem puțini în satul acesta. Dacă nu mai venim nici câți suntem, ce mai rămânea de făcut.”

”Ne dorim și un viitor în țară, trebuie să facem ceva și pentru țara noastră, pentru meleagurile unde am crescut. Datoria noastră este să votăm, ne-am câștigat acest drept”.

Continue Reading
Advertisement
nov 14, 2019 - Jo
Alba Iulia, RO
16°C
cer fragmentat
cer fragmentat
6 m/s, SSE
63%
757.56 mmHg
mie11/13 joi11/14 vin11/15 sam11/16 dum11/17
ploaie ușoară
16/16°C
ploaie ușoară
15/12°C
cer fragmentat
14/10°C
cer fragmentat
12/10°C
cer acoperit de nori
12/10°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate