Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Protest al sindicaliștilor Filialei Alba a Blocului Național Sindical

Published

on

Protest al sindicaliștilor Filialei Alba a Blocului Național Sindical

Luni după-amiaza, zeci de sindicaliști aparținând Filialei Alba a Blocului Național Sindical au pichetat Prefectura Alba. Revendicările acestora vizează trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat și modificarea legii dialogului social.

Județele în care se desfășoară acțiunile de protest sunt: Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Iași, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Populația României îmbătrânește, migrarea forței de muncă în afara țării accentuează acest process; azi, sistemul public de pensii, ca și cel public de sănătate supraviețuiesc cu subvenții de la bugetul de stat.

Azi, salariații și angajatorii lor asigură 80% din resursele fondului public de sănătate, dar salariații reprezintă mai puțin de 30% din numărul beneficiarilor. Această povară va fi dusă de la 1 ianuarie doar de către salariați.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate