Connect with us

Actualitate

Protestul de la Poșta Română s-a încheiat

Published

on

Peste 15.000 de angajați din mai mult de 1.000 de subunități poștale au declanșat joi, 27 octombrie, proteste în toată țara, fiind nemulțumiți de salarizarea din sistem și de conditiile de munca

Postasii din Alba -Iulia s-au alaturat si ei protestului. După trei zile în care activitatea a fost afectată protestul s-a încheiat pentru că sindicaliștii au ajuns la un consens cu superiorii lor.

„În cadrul negocierilor s-a convenit acordarea de tichete de masă la valoarea nominală a tichetului de 11,50 lei/zi, față de valoarea actuală de 9 lei, după intrarea în vigoare a actului normativ care prevede majorarea valorii nominale a tichetelor de masă. Suplimentar, s-a stabilit acordarea unei creșteri salariale de 80 de lei brut. Ca urmare a celor convenite luni între conducerea Poștei Române și partenerii sociali, conflictul de muncă va înceta, iar activitatea poștală va reveni la normal” (sursa: comunicat de presă Poșta Română)

Conducerea Poștei Române a afirmat vineri că încetarea lucrului în unitățile poștale a adus pierderi companiei de 4,5 milioane de lei, în doar câteva ore, dar si ca protestul postasilor a afectat semnificativ activitatea operatorului de servicii postale. Poșta Română rămâne compania cu cea mai mare cifră de afaceri din acest sector de activitate, dar și cel mai mare angajator din România, cu puțin peste 25.000 de angajați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia