Connect with us

Actualitate

Reaua credință împiedică democrația la Primăria Șibot!

Published

on

Primaria-Sibot

”Când birocrația și reaua intenție reușesc să atace inclusiv obiectivitatea unei instanțe de judecată”

Partidul Verde-filiala județeană Alba își exprimă indignarea și îngrijorarea pentru modul în care se înțelege respectarea sarcinilor de serviciu, dar și împiedicarea actului de justiție la nivelul Primăriei Șibot, inducând în gravă eroare instanțele de judecată, ceea ce ar putea fi încadrat ca și abuz în serviciu. De neînțeles este și cum Tribunalul Alba a luat o decizie în contradictoriu cu regulamentul intern de funcționare al unui partid politic, deși evidențele au fost clare și fără echivoc.

În fapt, în urma alegerilor locale din 26 septembrie 2020, alegătorii comunei Șibot s-au pronunțat și au decis ca Partidul Verde să aibă reprezentativitate la nivelul Consiliului Local comunal. Primul validat pe listă a fost dl Stanca Vasile, însă acesta și-a dat demisia și în mod legal trebuia validat următorul pe lista de supleanți.

Cartierul Orizont prevedea o zonă cu un lac. Unii oameni de afaceri nu țin cont de aceste lucruri

Urmare a acestei stări de fapt, CL Șibot a luat act de acest demers și postul de consilier local a fost declarat vacant prin HCL 42/09.11.2020, urmând ca acesta să fie ocupat de un membru supleant desemnat de către Partidul Verde-filiala Șibot, în concordanță cu lista de candidați, dar și cu prevederile și statutul partidului.

La data de 29.01.2020, Partidul Verde prin președintele organizației județene, Nicolaie Matei (care este totodată și vicepreședinte Birou Executiv Central al Partidului Verde, respectiv vicepreședinte Birou Permanent Național al Partidului Verde) a adus la cunoștința secretarului Primăriei Șibot faptul că următorul candidat de pe lista electorală care îndeplinește calitatea de membru de partid este dl Sivera Eugen-Dumitru (locul 4 pe lista electorală).

sibot
Șibot

Prin aceeași adresă înregistrată sub nr. 1685/16.02.2021 la Primăria Șibot, se arată faptul că numărul 2 și 3 de pe lista de supleanți și-au pierdut calitatea de membri ai Partidului Verde, fiind excluși la data de 28.09.2020. Mai mult, această informare a fost făcută către Primăria Șibot încă de la data de 22 decembrie 2020, prin procesul verbal nr. 7478. Ori, cum decizia statutară a Partidului Verde nu a fost contestată în niciun fel, iar termenul legal de contestare trecuse, de fapt și de drept singurul nume care, legal, putea ocupa postul de consilier local rămas vacant era al d-lui Sivera Eugen-Dumitru.

Jandarmeria Română face recrutări

Cu toate acestea, prin decizia emisă de Tribunalul Alba, în Dosarul nr. 6951/176/2020 se constată că secretarul Primăriei Șibot a eșuat să depună în termenul legal informarea oficială prin care dl Sivera Eugen-Dumitru urma să ocupe, împlinind prevederile legale, postul de consilier local și preluarea mandatului său de reprezentare a cetățenilor comunei Șibot.

Înțelegem că prin toate aceste tertipuri se încearcă o șicanare ieftină, servind probabil diverse interese. Invalidarea unui mandat de consilier local la 5 luni de la alegerile locale este un fapt grav, ce demonstrează, o dată în plus, că democrația în România este pusă sub semnul întrebării. Mai ales atunci când birocrația și reaua intenție reușesc să atace inclusiv obiectivitatea unei instanțe de judecată!

Nicolaie Matei

Președinte Partidul Verde – filiala județeană Alba

Vicepreședinte Birou Executiv Central al Partidului Verde

Vicepreședinte Birou Permanent Național al Partidului Verde

COMUNICAT DE PRESĂ

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia