Connect with us

Actualitate

Recensământul Populației și Locuințelor. Vezi cum va fi în Alba

Published

on

recensamant alba judet

La nivelul judeţului Alba, pentru recensământul de probă au fost selectate aproximativ 981 delocuinţe din UAT-urile Alba Iulia şi Daia Română.

Recensământul de probă se adresează tuturor persoanelor din gospodăriile selectate în eșantion, indiferent de cetățenie, care au reședința obișnuită*pe teritoriul României.

Informații privind eșantionul selectat din fiecare localitate, pentru recensământul de probă, vor fi disponibile pe site-ul Direcției Regionale de Statistică Alba: https://alba.insse.ro/

10-16martie2021:persoanele cuprinse în eșantion se vor autorecenza prin completarea chestionarului online dupăpre înregistrare.

22-31martie 2021:cei care, din motive obiective, nu s-au putut autorecenza vor primi vizita unui recenzor pentru realizarea interviului față-în-față.

AIDA, O VECHE OPERĂ ORIGINALĂ, CARE SE JOACĂ ÎNCĂ PE BANII ALBAIULIENILOR

În anul 2022, atât în România, cât și în alte state membre U.E., se va realiza Recensământul Populației și Locuințelor. Recensământul Populației și Locuințelor din semestrul I al anului 2022 este primul recensământ care se va desfășura preponderent online, respectiv fiecare persoană va avea posibilitatea de a se autorecenza.

Pentru că recensământul este o cercetare statistică complexă, în luna martie 2021, Institutul Național de Statistică efectuează un recensănt de probă, la care vor participa aproximativ 50.000 de gospodării selectate atât din mediul urban, cât și din cel rural, de pe întreg teritoriul României. La nivelul judeţului Albapentru recensământul de probă au fost selectate 981 de locuinţe din UAT-urile Alba Iulia (439 locuințe)şi Daia Româna (542 locuințe).

Scopul Recensământului Populației și Locuințelor de probă este de testare a capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ, pentru obţinerea elementelor necesare perfecţionării instrumentarului de recensământ şi a corectării la timp a eventualelor erori sistematice existente în oricare dintre etapele recensământului.

Recensământul de probă va avea trei etape:

Etapa1: până în 9martie a.c.-pregătirea bazei de date cu variabilele de recensământ preluate dinsurse administrative și precompletarea chestionarelo rindividuale

Vezi și Executivul local din Aiud va propune Consiliului Local Aiud aprobarea înființării Companiei Municipale de Transport Public Aiud

Etapa 2: 1016martie 2021etapa de AUTORECENZARE

AUTORECENZAREA reprezintă posibilitatea fiecărei persoane de a completa online chestionarul individual.

Autorecenzarea se va pute arealiza de pe orice telefon mobil si smartphone, tableta, laptop sau PC,urmând următorii paşi:

Pasul 1: completarea formularului de preînregistrare, pentru toți membrii gospodăriei, disponibil la adresa: https://rpl.insse.ro/ sau scanând codul QR de pe verso-ul pliantului disponibil în cutia poştală a gospodăriei selectate şi la adresa:

http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2021/02/rpl_proba.pdf.

Pasul 2: fiecare membru al gospodăriei trebuie să completeze chestionarul individual, accesându-și propriul chestionar prin link-ul primit pe adresa de email indicată, la preînregistrarea de la Pasul 1.

Preînregistrarea de la pasul 1 este indispensabilă pentru a primi link-ul de accesare a chestionarului individual.

Având în vedere condițiile sanitare impuse de pandemia de COVID-19, ESTE RECOMANDATĂ autorecenzarea! Aceasta aduce ca beneficii: protecție împotriva SARS-Cov 2 prin evitarea contactului cu persoane externe locuinţei, gestionarea timpului liber conform preferințelor, asigurarea calității răspunsurilor furnizate direct de fiecare persoană.

Etapa 3: 22-31martie2021– deplasarea recenzorilor în teren pentru realizarea interviurilor față-în-față în cazul persoanelor/gospodăriilor unde, din motive obiective, nu s-a putut efectua autorecenzarea.

Persoanele care, din motive întemeiate, nu se pot autorecenza, în ultimele zece zile din luna martie (22-31 martie 2021), vor primi vizita unui recenzor la reședinţa lor obişnuită, pentru completarea chestionarului prin metoda interviului față-în-față. Recenzorul, selectat de Direcția Regională de Statistică Alba, se va legitima corespunzător și va pune la dispoziția cetăţenilor documente care să îi ateste calitatea.

În conformitate cu legislația în vigoare, informațiile furnizate au caracter STRICT CONFIDENŢIAL, vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem. Datele colectate la recensământul de probă nu vor fi făcute publice și nici diseminate în vreun fel.

Participarea la recensământ și furnizarea de in formații corecte și complete fie prin metoda autorecenzării, fie prin intermediul interviului față-în-față cu un recenzor sunt obligatorii, în conformitate cu prevederile OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România runda 2021, modificată și aprobată prin Legea nr. 178/2020. Refuzulde a furniza informațiile solicitate sau de a primi vizita recenzorului, precum și furnizarea de informații in corecteconstituie contravenții și se sancționează cu amenzi cuprinse 1.000-5.000lei.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia