Connect with us

Actualitate

Reguli de SĂRBĂTORI. La colindat cu maxim…

Published

on

regul colind 2020

Raed Arafat a trasmis o serie de precizări legate de modul în care tradiția colindatului se va desfășura în acest an

Bilanț CS Unirea Alba Iulia în 2020 – 85 de medalii

Arafat a spus că ”mersul din casă în casă, intratul în mai multe case în aceeaşi zi şi te duci, te întâlneşti cu cineva, mai stai un pic, mai scoţi masca în casă, mai ieşi, te mai duci la altcineva, riscul de infecţie creşte foarte mult şi pentru cei la care ai mers tu, şi pentru tine, care ai intrat în mai multe case”, ca urmare Raed Arafat ne cere să îndeplinim trei recomandări la colindat:

  1. Purtarea măștii de protecție: Colindătorii vor purta obligatoriu mască de protecție atât în timpul colindatului cât și în timpul intercațiunii cu alte persoane.
  2. Distanțarea fizică cu gazdele: Colindătorii trebuie să păstreze distanța fizică față de gazde
  3. Colindat în afara locuințelor: Cel mai bine ar fi dacă colindătorii nu ar intra în casele oamenilor, ci i-ar colinda afara, în aer liber unde virusul nu poate fi transmis la fel de ușor ca în spații închise, trasmite Raed Arafat.
colindatori alba iulia reguli

Arafat recomandă tuturor românilor să își petreacă sărbătorile de Crăciun și Revelion într-un număr cât mai restrâns, și dacă se poate doar cu familia.

Raed Arafat: ”Colindatul poate să fie cu trei persoane care merg de la casă la casă, dar sfatul este să evitaţi acest lucru (!!!), chiar dacă este o tradiţie.

„Nu este vorba de număr maxim, aici nu s-a pus număr maxim. Mai ales în casa omului nu poți să pui numărul maxim care este. Ce este recomandabil este ca lumea să rămână în rândul familiei, imediat apropiate. Adică cei cu care oricum te întâlnești în fiecare zi, fără să porți mască, fără să te distanțezi. Adică cei apropiați, cu care stai cu ei. Asta e recomandarea, dacă vrem să evităm orice problemă.

SVSU Teiuș la datorie! În preajma Crăciunului

Sunt recomandări pe care le dăm. Noi n-am interzis, noi recomandăm ca oamenii să limiteze contactul în această perioadă și să păstreze sărbătorile în rândul familiei, mai spune Raed Arafat.

Prefectul județului Arges – Emanuel Soare, spune că în Argeş se poate merge la colindat câte şase în grup, largind astfel recomandările Secretarului de Stat – Raed Arafat.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia