Connect with us

Eveniment

Repetiții pentru Parada militară de 1 Decembrie din Alba Iulia

Published

on

Parada militară, difuzată LIVE pe AlbaCarolinaTV

Ceremonia militară va începe în Alba Iulia de la ora 13.00, pe Bulevardului 1 Decembrie 1918, cu aproximativ 1.400 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații și Administrației Naționale a Penitenciarelor.

La eveniment vor lua parte 110 mijloace tehnice şi aproximativ 15 aeronave de război. Ceremonia militară poate fi urmărită în direct pe AlbaCarolinaTV și online pe albacarolinatv.ro, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale (https://www.facebook.com/mapn.ro/).

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional a fost arborat pe străzile municipiului, în instituţiile militare și de stat și va fi purtat de elicoptere militare în misiunea lor de a survola orașul.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Concert extraordinar al Filarmonicii de Stat „Transilvania” la Alba Iulia

Published

on

Festivalul-Cultural-Augustin Bena

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați, duminică, 8 decembrie 2019, începând cu ora 19,00, la un concert extraordinar al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca.

Eveniment organizat în cadrul primei ediții a Festivalului Cultural „Augustin Bena”. Concertul va avea loc la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, iar intrarea este liberă.

În programul concertului sunt incuse și lucrări scrise de profesorul lui Augustin Bena, Max Bruch, cel care i-a predat compoziția la Academia Regală de Muzică din Berlin (al cărui elev favorit a devenit în scurt timp de la admitere). Dirijorul concertului este Jozsef Horvath, iar solist principal Vlad Răceu.

Programul cuprinde astfel: „Uvertura Coriolan” de Ludwig van Beethoven, „Concertul pentru vioară în sol minor” de Max Bruch și „Simfonia nr. 4 – Italiana” de Felix Mendelssohn Bartholdy.

Filarmonica clujeană a fost înființată printr-un decret oficial al Consiliului de Miniștri al României în toamna anului 1955, cu numele oficial de Filarmonica de Stat Cluj. La data înființării, formațiile muzicale au fost orchestra simfonică mare, cu un număr de 75 muzicieni, și un ansamblu instrumental de muzică tradițională, cu un număr de 20 muzicieni. Cu o tradiție de aproape 65 de ani, Filarmonica „Transilvania” din Cluj-Napoca este un reper artistic în România cu o impresionantă carte de vizită.

Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură „Augustin Bena” organizează în perioada 5 – 8 decembrie 2019 prima ediție a Festivalului Cultural „Augustin Bena”. Evenimentul cuprinde recitaluri, concerte, lansări de carte dar și Gala Tezaurelor Umane Vii din Județul Alba și Colocviile Naționale de Etnografie și Folclor „Gheorghe Pavelescu”.

Continue Reading

Eveniment

Ziua Națională văzută prin ochii oaspeților

Published

on

Emoții naționale la Alba Iulia

Alba Iulia a fost în zile de sărbătoare și în centrul interesului național. Mii de oaspeți au vizitat orașul cu ocazia Zilei Naționale a României, dorind să trăiască emoțiile înaintaților noștri, în ziua când au făurit Marea Unire.

Cealaltă Capitală a primit și în acest an oaspeți din toate colțurile țării dar și din străinătate, iar organizatorii s-au ridicat la nivelul așteptărilor lor. 1 Decembrie 2019 a fost ziua în care s-au împlinit 101 ani de la Marea Unire din 1918.

Ca în fiecare an, musafirii au venit cu trenul, cu autocare sau cu autoturisme personale. Ajunși la destinație, au pornit în plimbare pe străzile principale ale orașului, afișând și rostind mesaje cu conținut patriotic. Oaspeții au arătat că 1 Decembrie a fost așteptată cu multă emoție, au urmărit defilarea și au luat parte la evenimentele organizate în Cetatea Marii Uniri.

Copii s-au plimbat pe străzile municipiului intonând Imnului Naţional al României și fluturând steaguri. Localnici și musafiri au petrecut până târziu în noapte, la terase special amenajate sau în localuri și puburi.

Continue Reading

Actualitate

Câte tone de fasole s-au mâncat de Ziua Națională a României

Published

on

15.000 de porții pentru pofticioși

Tone de fasole cu cârnați au dat gust Zilei Naționale a României, sărbătorită la Alba Iulia. Fasolea este nelipsită de 1 Decembrie, este o mâncare tradițional românească apreciată și căutată de români mai ales în zilele de iarnă și la evenimentele naționale.

Fasolea cu cârnați de anul acesta a fost făcută la ceaun, după o rețetă simplă și gustoasă și a unit românii la vorbă, în cuget și-n simțiri. A avut un sos de bulion delicios și aromat, numai bun de întins pâinea prin el. Legumele proaspete au contribuit la gustul specific al acestei mâncări de sărbătoare culinară. Condimentele folosite au fost sarea, piperul și foile de dafin.

Cele șase tone de fasole cu cârnați au fost pe sufletul românilor, nimeni nu s-a ridicat de la masă nemulțumit. Zeci de bucătari au muncit toată noaptea, din 30 noiembrie spre 1 decembrie, pentru ca cele 15.000 de porții să fie pregătite, bine făcute, pe gustul pofticioșilor.

Continue Reading
Advertisement
dec 8, 2019 - Du
Alba Iulia, RO
2°C
cer fragmentat
cer fragmentat
3 m/s, ESE
80%
764.32 mmHg
dum12/08 lun12/09 mar12/10 mie12/11 joi12/12
cer fragmentat
2/1°C
cer acoperit de nori
5/2°C
cer fragmentat
4/4°C
cer fragmentat
5/2°C
nori împrăștiați
3/3°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate