Connect with us

Actualitate

Românii se pot verifica digital de Covid 19 ÎN MOD GRATUIT, de acasă

Published

on

testare gratis coronavirus

Un site dezvoltat de un grup de voluntari cu acordul Ministerului Sănătăţii îți va oferi un set de recomandări personalizate pentru starea ta de sănătate

Site-ul a fost dezvoltat de voluntari clujeni pintr-un algoritm de Inteligenţă Artificială, completând un set de întrebări pe pagina web www.covidmonitor.ro și care vor vi analizate, oferind un set de recomandări personalizate pentru starea ta de sănătate.

COVID Monitor este un proiect pilot de pre-testare online a suspecților de SARS-CoV-2 utilizând Inteligența Artificială. Conceptul pe care-l implementăm este stocarea unui număr mare de simptome și diagnostice preluate din centrele de triaj ale spitalelor (date de antrenament) și compararea modelului generat de acestea cu auto-evaluarea furnizată de utilizatori online, rezultând un diagnostic prezumtiv.

”În minivacanţa de 1 Mai” vor fi ploi torenţiale, grindină şi descărcări electrice

Componenta de Inteligență Artificială (Machine Learning) va face o clasificare automată a simptomelor particulate introduse de fiecare utilizator online în parte, încadrându-l într-o categorie de diagnostic, în funcție de asemănările și deosebirile identificate în datele de antrenament.

testare gratuita covid 19

Avantajele aplicației pentru autorități și populație

1. Triaj digital pentru suspecţii de COVID-19, fără contact între pacient şi medic.

2. Detectare timpurie a bolii, autoevaluarea făcându-se la domiciliu, răspunsul fiind imediat

3. Testare zilnică pentru fiecare persoană care îşi va relua activitatea, incluzând rezultatele testării într-o declaraţie digitală de sănătate care certifică lipsa simptomelor cunoscute şi suspiciunea de COVID-19

4. Retestarea şi monitorizarea gratuită a stării de sănătate ori de câte ori este nevoie sau simptomele suspectului se modifică.

Rezultatul evaluării se bazează pe următoarele valori:

  • Date utilizate în antrenament AI: 107
  • Eficiența evaluării afecțiunilor: satisfăcătoare (54%)
  • Acuratețea predicției COVID-19: bună (77%)

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia