Connect with us

Actualitate

SCÂNTEI DUPĂ INCIDENTUL DE LA KRONOSPAN

Published

on

La câteva zile după dezbaerea publică prin care Kronospan Sebeș își arăta intenția să obțină o autorizație de mediu pentru 10 ani, cu o capacitate de producție mărită până la 60.000 de tone de formaldehidă pe an, în condițiile în care până acum se produceau 40.000 de tone, un incendiu puternic a ars patru buncăre cu rumeguș.

 

Reacțiile nu au încetat să apară în aceste zile. Primăria municipiului Sebeș a trimis o cerere către APM Alba prin care solicita informații despre urmările evenimentului de la fabrică Prin răspunsul Agenției pentru Protecția Mediului Alba s-a comunică faptul că toate analizoarele din cadrul staţiei de monitorizare a calităţii aerului AB2 – Sebeş funcţionează la parametrii normali şi că în urma incidentului tehnologic înregistrat pe platforma industrială a SC Kronospan Sebeş SA nu au fost înregistrate depăşiri ale valorilor limită pentru poluanţii măsuraţi la staţia AB2 – Sebeş.

În răspunsul APM Alba se precizează că în conformitate cu prevederile Legii nr. 104/2011, privind calitatea aerului înconjurător nu se impune iniţierea şi elaborarea planului de acţiune pe termen scurt.

De asemenea și rețelele de socializare s-au umplut de reacții din partea cetățenilor. Spre exemplu Președintele centrului independent pentru protecția mediului a declarat printr-o postare, că odată cu incendiul a ars și mai tare încrederea.

„In momentul in care nu mai ai lemn nu te apuci sa introduci in procesul de fabricatie toate ambalajele de la supermarketuri care sunt pline de metale, nu te aprovizionezi cu ambalaje de la groapa de gunoi a Bucurestiului si nici nu bagi cupa prin balast pentru ati aproviziona cu tocatura de lemn linia.Cand faci asa ceva este imposibil ca una din pietre sau bucati de metal sa nu ajunga in ciclon, unde se afla cantitati insemnate de pulbere cu potential ridicat de inflamare.Acestea provoaca scanteie si uita ce …. ati facut.
Siguranta? este doar pe hartie, INCREDEREA, a ars azi noapte la orele 3,30.

CEIA CE S-A INTAMPLAT AZI NOAPTE SCOATE IN EVIDENTA O CRASA LIPSA DE RESPONSABILITATE DE LA CEL MAI MIC PANA LA CEL MAI MARE ACTOR DE PE ACEASTA PLATFORMA INDUSTRIALA, ASA CHIAR NU NE MAI PUTEM SIMTII IN SIGURANTA”

În cadrul secţiei chimice, Kronospan produce formaldehidă, un produs gazos obţinut prin dehidrogenarea alcoolului metilic, pe care o întrebuinţează la fabricarea răşinilor. Potrivit reprezentanţilor companiei, formaldehida produsă aici nu se exportă, ci este întrebuinţată doar pentru producerea propriilor produse.
Kronospan este prezentă la Sebeş din anul 2004 prin producţia de plăci aglomerate de lemn (PAL) şi plăci de densitate medie (MDF).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia