Connect with us

Administraţie

Se întâmplă ceea ce-și doresc albaiulienii? Răspunsuri: viceprimarul Gabriel Pleșa și directorul Crina Dumitrescu

Published

on

S.I.D.U. pentru situl ALBA IULIA

Strategia Integrată pentru Dezvoltarea Urbanistică este o metodă de dezvoltare într-o comunitate. Orașul Alba Iulia a început să aplice aceste strategii din 2000, când s-a depășit conceptul de planificare pentru dezvoltare.

La început, a fost o abordare teritorială și financiară, apoi au avut conotații culturale, tradiționale, au început să aibă viziune pe date colectate, pe studii și proiecte, pe parteneriate realizate cu alte orașe.

”Strategia de dezvoltare a orașului trebuie să reprezinte o dezvoltare coerentă care să surprindă atât necesitatea primului beneficiar care este locuitorul acestui oraș cât și necesitatea administrației, cât și oportunitățile de finanțare care pot să vină în sprijinul acestei strategii. Trebuie să ține cont și de punctele tari pe care le are acest oraș, pornind de la un context geografic, context de dezvoltare, pe care noi ar trebui să îl valorificăm”, director Crina Dumitrescu.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia