Connect with us

Actualitate

Sebeș – Programul evenimentelor prilejuite de Ziua Națională a României

Published

on

sebes-ziua-nationala-program

Prima zi a lunii decembrie este scrisă în ceaslovul istoriei neamului românesc în culorile tricolorului, simbolul Unirii prin excelenţă.

Au trecut 101 ani de când, la 1 Decembrie 1918, adunarea națională de la Alba-Iulia, însufleţită de un profund simţământ patriotic, a transpus definitiv în realitate visul de unire creionat de voievodul Mihai Viteazul în momentul în care a păşit în cetatea din inima Ardealului.

Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 este cel mai înălțător moment din istoria României, mereu viu în sufletele românilor.

Programul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României sunt pregătite a se derula pe parcursul zilei de 30 Noiembrie 2019, astfel încât locuitorii Sebeșului să poate fi parte la sărbătoarea națională de la Alba-Iulia, din data de 1 Decembrie

SEBEȘUL TRĂIEȘTE UNIREA!

30 NOIEMBRIE 2019

Ora 10.00: Parcul Tineretului

Parada portului popular-Clubul Copiilor Sebeș și invitații din întreaga țară;

Orele 10.30-12.30; orele 14.30-17.30: sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

„Icoana sufletului de copil”-spectacol de tradiții realizat în parteneriat cu Clubul Copiilor Sebeș;  participă 160 copii din întreaga țară;

Ora 17.30: Parcul Tineretului

Concert de promenadă. Fanfara din Petrești.

Ora 18.00: platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

MOMENT OFICIAL DEDICAT ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI

Spectacol de lasere

Momente artistice

Ora 18.30: sala de spectacole a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Spectacol extraordinar: „ROMÂNIA ÎN SĂRBĂTOARE!”, cu IANNA NOVAC și cvartetul „Passione”

LANSAREA CALENDARULUI MUNICIPIULUI SEBEȘ – ANUL 2020. Parteneriat Asociația G.I.S.A.S. Sebeș

Grupul vocal „DoReMi” al Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Intrarea liberă.

Invitațiile pot fi procurate de la Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

În urmă cu un secol, Sebeşul s-a numărat printre localităţile implicate activ în procesul de realizare a unităţii naţionale, atât prin cele mai multe adeziuni în favoarea Marii Uniri (2422), a doua delegaţie ca mărime la Marea Adunare Naţională, cât și prin celebrul „Imn al Unirii”, compus de Ioan Băilă.

            Sebeșul trăiește Unirea!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Aiud:Acordare facilități fiscale

Published

on

Acordare-facilitati-fiscale

În vederea sprijinirii contribuabililor aflați în dificultate, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI AIUD a aprobat procedura de acordare a unor facilități fiscale.

Aceste facilităţi fiscale sunt sub forma anulării accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, datorate bugetului local al Municipiului Aiud, conform O.G. nr. 6/2019privind instituirea unor facilitați fiscale.

Contribuabilii care intenționează să beneficieze de anularea accesoriilor/majorărilor de întârziere, în condițiile H.C.L. nr. 244/24.10.2019, se vor adresa Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane juridice/Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane fizice din cadrul Primăriei Municipiului Aiud – Direcția Economică.

Continue Reading

Actualitate

Traian Berbeceanu a acceptat o functie de prim-rang la varful Ministerului de Interne

Published

on

Traian-Berbeceanu

Cu Traian Berbeceanu „vor fi multe surprize” după susele unui PNL-ist.

Traian Berbeceanu a fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba intre 2005 si 2013, cand a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Ulterior, instanţa a stabilit că Berbeceanu a fost victima unei „marsavii judiciare”. Berbeceanu a fost achitat, în prima instanţă, in 2016.

Rareş Bogdan a anunţat încă din 15 octombrie că Traian Berbeceanu ar putea să facă parte din Guvernul Orban. „Vor fi multe surprize”, spunea atunci Bogdan.

Iată că ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat fostul comisar Traian Berbeceanu va deveni şeful său de cabinet.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror sef al DIICOT Alba) si Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Experienţa chinuitoare din acea perioadă a fost redată de Traian Berbeceanu în cartea ”Radiografia unei marsavii judiciare”, informează aktual24.ro.

Continue Reading

Actualitate

Vrei să scapi de defecte vizibile? Spectaculos este cum se remediază totul. Invitat dr. Adrian Oancea, chirurg plastician

Published

on

Sculptor în carne vie

Nu există soluții miraculoase în medicină, există multă muncă. ”Sărăcia este o sursă de boală. Medicina este cea mai nobilă dintre arte, dintre profesii și a răpit Zeilor puterea de a da suferință. Dumnezeu ne-a dat nouă, medicilor, puterea de a învia oameni în doar patru minute”, a subliniat dr. Frențiu. Dr. Adrian Oancea, medic primar de chirurgie plastică și estetică, a fost șeful secției de chirurgie plastică și estetică din cadrul Spitalului Județean Alba și are o meserie grea și mai rară, pentru care s-a pregătit intens în centre universitare importante.

Dr. Oancea a ales această profesie intrând în clinica tatălui și a avut șansa să lucreze cu întemeietorul chirurgiei plastice din România. Dintr-un vis și o dorință puternică, a ajunsă să face ceea ce și-a dorit de mic. ”Chirurgia plastică este chirurgia frumuseții, dar este mult mai mult, este repararea defectelor. Lipsa țesutului apărut după accidente sau boli grave, când pe corpul pacientului rămâne o urmă mare, un defect, o lipsă de țesut, este ușor înlocuită prin chirurgie plastică.

Această specialitate este extrem de vastă și plecând de la o simplă plastie de piele se ajunge până la partea de microchirurgie, care este spectaculoasă tehnic. S-a ajuns astăzi la rezultate pe care nu le visam în urmă 25 – 30 de ani, când așa ceva părea de domeniul SF, iar acum au devenit o rutină”, a subliniat dr. Adrian Oancea.

Continue Reading
Advertisement
dec 8, 2019 - Du
Alba Iulia, RO
3°C
cer fragmentat
cer fragmentat
1 m/s
75%
764.32 mmHg
dum12/08 lun12/09 mar12/10 mie12/11 joi12/12
cer fragmentat
3/1°C
cer acoperit de nori
5/2°C
cer fragmentat
4/4°C
cer fragmentat
5/2°C
nori împrăștiați
3/3°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate