Connect with us

Actualitate

Secretarul general al ALDE Alba, Ion Marincaș, a declarat că jandarmii au acționat corect la protestul de la București

Published

on

ALDE-Alba-Ion-Marincas

Secretarul general al ALDE Alba, Ion Marincaș, a declarat că jandarmii au acționat corect la protestul de la București și îi felicită pentru acest lucru, precizând că aceasta este opinia partidului și a lui personal.

Ion Marincaș consideră că protestul de sâmbătă, organizat la București, împotriva modificărilor legilor Justiției, nu a fost unul pașnic.

Am văzut pe mai multe posturi de televiziune și în presa locală că Jandarmeria ar fi acționat oarecum incorect față de unii manifestanți, care eu zic că și-au depășit calitatea de manifestanți. Și aici vreau să vă punctez următorul aspect, este Legea 60/21 care menționează clar ce înseamnă adunările publice și spune exact și obligații, și datorii pe care le au cetățenii sau cei care organizează manifestări.

Dau citire unui articol important <Libertatea cetățenilor de a-și exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstrații manifestații, procesiuni și orice alte întruniri și de a participa la acestea, este garantată prin lege>. Asemenea activități se pot realiza pașnic și fără niciun fel de arme. După cum ați văzut, numai pașnic nu a fost organizată manifestarea. Cei care au participat la mitinguri au avut asupra lor obiecte contondente, șurubelnițe, dar și alte obiecte. Ei au garantat dreptul, dar oricărui cetățean din București îi este garantat dreptul de a circula pe acele artere și nu trebuiau blocate de către manifestanți”, a spus Ion Marincaș, în cadrul conferinți de presă a ALDE Alba.

Delegație a PSD Alba, în vizită de lucru la Strasbourg

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate