Connect with us

Eveniment

Șeful Poliției Locale Alba Iulia – Daniel Ilcu, a fost demis. Scandalul alcoolemie la volan

Published

on

daniel ilcu politia locala alba iulia

Primarul Gabriel Pleșa pune piciorul în prag!

Șeful Poliției Locale a fost demis. Atribuțiile acestuia vor fi preluate de domnul Ioan Vodă.

Primarul Municipiului Alba Iulia a semnat, în cursul zilei de ieri, actul de demitere a domnului Daniel Ilcu din funcția de șef al Poliței Locale Alba Iulia.

Decizia a fost luată ca urmare a unei analize amănunțite, derulate pe o mai lungă perioadă de timp, și din care a rezultat că domnul Ilcu nu își îndeplinește atribuțiile din fișa postului în mod corect și onest. În decursul ultimelor luni au fost constatate mai multe abateri ale domnului Ilcu de la normele și mai ales conduita pe care funcția ce o ocupa le impuneau.

În luna ianuarie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia anunţa faptul că Daniel Ilcu este urmărit penal după ce ar fi condus maşina instituţiei cu o alcoolemiei de 5,68 g‰ ca urmare a accidentului rutier din decembrie 2020.

Dan Barna, reclamat la DNA pentru fraudă cu fonduri UE. Ce legătura are cu Consiliul Județean Alba?

„Nu este o decizie pe care am luat-o ușor. Timp de mai multe luni am analizat situația domnului Ilcu și mi-aș fi dorit ca acesta să se achite cu onoare și profesionalism de atribuțiile sale. Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situația de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliției Locale să fie perturbată de acțiunile, ori mai degrabă inacțiunile, unui singur om și pentru că nu putem accepta ca prestigiul și imaginea acestei instituții să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale. Poliția Locală este și trebuie să rămână o instituție care se află în slujba cetățenilor din Alba Iulia, o instituție în care aceștia să aibă încredere. În cele peste 6 luni de când am preluat mandatul de Primar nu au existat „epurări” ori schimbări din funcții, nu au fost demiși directori sau șefi de departamente, însă fiecare angajat al acestei instituții trebuie să înțeleagă că, atât timp cât lucrează în Primăria Alba Iulia, atât timp cât eu voi conduce această instituție, trebuie să se achite cu demnitate și onoare de toate atribuțiile din fișa postului, că trebuie să lucreze în permanență în interesul cetățeanului” – a declarat Primarul Gabriel Pleșa.

CONCURS:Care e rezultatul UNICULUI candidat la șefia Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Alba

Atribuțiile domnului Daniel Ilcu vor fi preluate de către domnul Ioan Vodă.

Departamentul de comunicare din cadrul Primăriei Municipiului Alba Iulia

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia