Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Sezonul rece vine cu o criză a lemnelor de foc

Published

on

Vânzătorii profită din plin de faptul că lemnele sunt la mare căutare şi, din cauza asta, ei dictează preţurile.

Oamenii spun că lemnele de foc au dispărut de pe piaţă pentru că ocoalele silvice nu mai au interesul să le vândă către populaţie. Preferă să le dea marilor procesatori care au nevoie de cantităţi uriaşe şi oferă bani mai mulţi.

  Cererea este mare, dar şi oferta este diversificată. Astfel că vânzătorii au oferte şi pentru acei care nu vor să aibă bătăi de cap în plus cu tăiatul lemnelor. Lemnele gata tăiate vor costa cel puţin cu 150 de lei mai mult pentru fiecare metru cub. Dar, mare atenţie: unii vânzători spun că oamenii pot fi lesne amăgiţi la procurarea lemnelor tăiate.

S-au scumpit foarte mult şi nu se mai găsesc pentru că marii procesatori şi fabricile de mobilă plătesc oricât şi cumpără tot ce e pe piaţă, iar oamenii de rând nu fac faţă acestei concurențe.

SINGURI ÎNTR-UN CĂTUN DIN APUSENI

Aproape jumătate din gospodăriile din România sunt încălzite cu sobe cu lemne, iar preţurile pot ajunge peste iarnă la 3.000 de lei, pentru o singură familie.

Cei care nu au reuşit până acum să cumpere lemne de foc ar trebui să se grăbească. Asta pentru că preţurile vor creşte simţitor .

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate