Connect with us

Actualitate

Sfaturi de la politisti pentru elevii din Sebes

Published

on

 

Peste 150 de elevi ai Scolii Gimnaziale nr. 2 din municipiul Sebeş au participat la întâlniri cu poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii,

în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea antivictimală şi antiinfracţională.

Azi, 30 martie a.c., poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba au fost prezenţi în mijlocul elevilor de gimnaziu de la Şcoala nr. 2 din municipiul Sebeş unde au susţinut sesiuni de informare menite a-i determina să adopte un comportament preventiv, noninfracţional.

La întâlniri au participat peste 150 de elevi ai claselor a V-a, a VII-a şi a VIII-a, temele abordate fiind adaptate categoriilor de vârstă.

Acestea au vizat prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ, modalitățile de sesizare şi intervenţie în cazul abuzurilor din mediul virtual, siguranţa în mediul on-line, precum şi răspunderea penală a minorilor.

Poliţiştii i-au îndemnat pe copii să adopte un comportament nonviolent, în orice împrejurare și să se ferească de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

De asemenea, elevii au fost sfătuiţi să nu încurajeze comportamentele agresive şi să raporteze abuzurile de orice fel, inclusiv cele din mediul on-line.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia