Connect with us

Actualitate

Spectacol de 8 Martie pentru bunicuţele din Roşia de Secaş

Published

on

Spectacol pentru bunicuţele ocrotite în cadrul Serviciului de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Roşia de Secaş

Copiii din Centrul de Zi „Sfântul Ierah Nicolae” din Roşia de Secaş au organizat, cu ocazia zilei de 8 martie, un mic spectacol pentru bunicuţele ocrotite în cadrul Serviciului de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din localitate. Copiii au suţinut un spectacoil artistic cu pricesne, cântecele şi poezii despre mamă, iar în final au dăruit celor 23 de bunicuţe mărţişoare, felicitări şi flori. La final toţi participanţii au fost serviţi cu prăjiturele, tort şi suc.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Femeii, sărbătorită în fiecare an la data de 8 martie, şi a fost un prilej de bucurie pentru bunicuţele beneficiare ale Serviciului de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, multe dintre acestea femei singure şi cu grave probleme sociale.

rosia-de-secas2

Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş a fost înfinţat în anul 2008, are un număr de 25 de beneficiari şi face parte din reţeaua de servicii de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice, coordonată de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Scopul acestui serviciu social este de a veni în sprijinul persoanelor vârstnice, singure, bolnave, sărace, aflate în stare de semidependenţă. Centrul de zi ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Roşia de Secaş are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a unui număr de 25 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani. Aceştia provin din familii sărace sau se află în risc de abandon şcolar, iar în cadrul centrului beneficiază zilnic de o masă caldă, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia