Connect with us

Cultură

Spectacol folcloric, Geomal 2019

Published

on

Fiii satului s-au întâlnit în zi de sărbătoare

Într-un sat frumos, nu departe de orașul Teiuș, în apropierea municipiului Alba Iulia, se mai păstrează tradițiile populare, iar viața la țară încă mai înseamnă modestie, hărnicie și prețuirea roadelor pământului.

Și pentru că momentele de joc și voie bună sunt mai puține pe parcursul unui an, Primăria și consiliul local al comunei Stremț, au organizat sărbătoarea „Fiii satului Geomal” pentru ca toți locuitorii rămași la vatră, cât și cei plecați pe alte meleaguri, să se reunească, să uite de problemele cotidiene și să se bucure împreună de muzică folclorică într-un spectacol special, dedicat lor.

Geomal este un sat din comuna Stremț, învecinat cu satele Stremț, Geoagiu, Gârbova de Sus, Gârbovița, Gârbova de Jos, așezat la poalele dealului Măgura. Prima atestare documentară a satului a avut loc în anul 1282, dar în urma săpăturilor arheologice au fost descoperite și importante vestigii daco – romane.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia