Connect with us

Actualitate

Spitalul de cărți

Published

on

Nu doar oamenii au nevoie de doctor, ci și cărțile.

Iar acest lucru se întâmplă în Cetatea Alba Carolina, într-un loc numit de către angajați: „spitalul de cărți”. Este vorba de fapt de centrul de restaurare al cărții vechi, locul unde mii de exemplare, unele cu valoare foarte mare ajung și sunt „vindecate” de specialiști. Unul dintre ei este Alexandru Știrban, care face această meserie de peste 30 de ani.

Munca de restaurator nu este una simplă, dar aduce satisfacții mari și experiențe unice. Cărți vechi de sute de ani trec prin mâinile restauratorilor, iar acest lucru este una dintre cele mai mari satisfacții.

Restaurarea unei cărți poate costa mii de euro și poate dura chiar și câteva luni. Centrul de restaurare funcționează în cadrul Muzeului Național al Unirii.

Povestea cărților rare se scrie așadar în cea mai mare cetate din SUD-Estul Europei, locul unde filele de poveste lăsate moștenire de către înaintașii noștri sunt vindecate și duc mai departe o istorie ce nu trebuie uitată.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia