Connect with us

Actualitate

START LA „PRIMA CHIRIE”

Published

on

Românii care au un loc de muncă departe de casă vor putea beneficia de programul „Prima chirie”.

 

Aceștia vor primi maxim 900 de lei de la stat, pentru cheltuielile cu chiria şi întreţinerea locuinţei. De acești bani vor putea beneficia persoanele care lucrează la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu.

„Prin acest program se acordă o primă de relocare şomerilor înregistraţi la agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă şi care-şi schimbă domiciliul la o distanţă mai mare de 50 de kilometri pentru a se încadra în muncă. Această primă se acordă la cerere, lunar, pe o perioadă de maximum 36 de luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează cu normă întreagă pentru cel puţin 12 luni. De asemenea, această primă de relocare se ridică la 75% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru locuire, adică şi chirie şi utilităţi, în limita sumei de 900 de lei lunar”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, citată de News.ro

Ordonanța a fost adoptată în ianuarie, dar acum au fost aprobate și normele metodologice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia