Connect with us

Actualitate

Subventii mari pentru bovine

Published

on

În urmă cu ceva timp, ministrul agriculturii anunța că la vacile de lapte sprijinul cuplat va fi în jur de 844 de euro pentru vaca de lapte și 1248 de euro pentru vaca de carne, dar șeful Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Florin Faur, vine cu vești chiar mai bune

La bovină pe partea de lapte s-a înaintat undeva în jur de 890 de euro/vaca de lapte, iar la vita de carne este 1.200 spre 1.300 de euro/bovină de carne. Sunt cifre pe care așa, cu limitările în sine, le menționez și eu. Așa au ieșit în urma interogării sistemului nostru informatic. Fiind cuantumuri foarte consistente, chiar și pe ce am dat drumul în sector vegetal, sprijin cuplat la soia, pe partea de orez, la sfeclă, la hamei, etc., încă o dată am făcut o verificare statistică cu județele pentru a fi convinși că tot ce înseamnă documente, tot ce înseamnă elemente de siguranță sunt în regulă. Adică, fiecare județ și-a confirmat tot ce presupune schema în sine, cu documentele specifice: de la contract, facturi, etc. sunt în sistemul informatic, declară Florin Faur, directorul general APIA.  

Șeful APIA spune că intenționează să le vireze fermierilor români banii până la sfârșitul lunii iunie 2016. Din păcate numărul fermierilor care cresc bovine de elită este foarte restrâns.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia