Connect with us

Actualitate

Şureanu, zăpadă ca-n poveşti!

Published

on

partie-sureanu

Toate cele 10 pârtii din Domeniul Schiabil Şureanu sunt 100% practicabile.

A nins enorm în ultimele zile pe Şureanu, iar zăpada proaspăt depusă va asigura o foarte bună continuare a sezonului de schi. Omăt suficient este pe toate pârtiile, iar zonele de off-piste sunt perfect accesibile.

Cu toate acestea, e posibil ca teleschiul „Șureanu” să nu funcționeze în afara weekendului, în cazul în care numărul turiștilor va fi foarte mic. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”.

Drumul de la lacul Oașa până la pârtii este deszăpezit (dar vă trebuie lanțuri), așadar aveți toate motivele să veniți la Șureanu, în weekend. Iarna a venit, în sfârșit, iar schiul este la el acasă, la Șureanu.

Starea drumului forestier lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul a fost complet deszăpezit și este 100% practicabil. Există refugii suficiente, dar recomandăm insistent să vă montați lanțurile, pentru a nu avea nici un fel de problemă de acces.

Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 80 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Pârtii și instalații de transport pe cablu

În momentul de față, toate cele 10 pârtii (incluzând racordurile dintre ele) sunt 100% practicabile. De asemenea, zonele de off-piste sunt accesibile, fiind omăt suficient. Instalațiile funcționale în weekend vor fi telescaunul, teleschiul „Curmătura” și teleschiul „Șureanu”. E posibil ca teleschiul „Șureanu” să nu funcționeze în afara weekendului, în cazul în care numărul turiștilor va fi foarte mic.

Pentru intervalul 15-20 februarie se anunță vreme foarte bună pentru schi, cu cer preponderent senin și ninsori slabe, dar și cu temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă. Temperaturile vor oscila între -6 și 7 grade Celsius, Vremea, pe zile, va fi astfel:

  • sâmbătă, 15 februarie: ninsoare slabă, vânt slab
  • Duminică, 16 februarie: cer senin, vânt slab
  • luni, 17 februarie: cer senin, vânt slab
  • marți, 18 februarie: cer parțial senin, vânt slab
  • miercuri, 19 februarie: ninsoare slabă, vânt slab
  • joi, 20 februarie: ninsoare, vânt slab

Servicii turistice: școală de schi pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în Poarta Raiului (0762 501 913); restaurant la baza pârtiilor și pe domeniul schiabil; punct Salvamont și Jandarmerie Montană, la baza pârtiilor. Ne informează Florin Rareş Tileagă -monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia