Connect with us

Actualitate

SURPRIZĂ! ROMÂNII NU SUNT CONSUMATORI ÎNRĂIȚI DE CARNE

Published

on

Aparențele înșeală! Deși nu s-ar părea, românii consumă mai puţină carne, comparativ cu standardele din țările dezvoltate, reiese dintr-o într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS).

Consumul mediu lunar pe o persoană este de 3,39 kilograme.

„Consumul de carne și preparate din carne este de nivel relativ scăzut comparativ cu standardele din țările dezvoltate. Consumul mediu lunar de carne proaspătă pe o persoană a fost, în anul 2016, de 3,39 kg/persoană, în ușoara creștere față de anul 2015.

Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,51 kg/persoană lunar, în creștere față de anul anterior cu 0,02 kg/persoană lunar, ceea ce înseamnă un consum mediu anual de 54,2 kg/persoană”, se arată într-un document remis Agerpres.

Potrivit acestuia, gospodăriile formate dintr-o singură persoană au cel mai bogat consum de carne (4,89 kg/persoană lunar carne proaspătă și respectiv 6,53 kg/persoană lunar carne proaspătă și preparate din carne).

Pâinea reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de gospodării analizate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia