Connect with us

Actualitate

Taxa auto 2018. Care vor fi cele mai afectate mașini

Published

on

taxa-auto-2018

Taxa auto se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule. De noua taxă nu scapă nici chiar proprietarii de maşini noi.

 

Noua taxă auto se va aplica în funcţie de gradul de poluare al autovehicului. Cel mai dureros va fi pentru romanii ce detin maşini cu o normă de poluare Euro 1 sau Non Euro, care vor plăti o taxă anuală destul de mare, estimată la 200 euro/an.

Nu scapă de taxa auto nici chiar cei ce işi vor cumpara maşini noi. Pentru autovehiculele cu clasa de poluare euro 5 sau euro 6, se va achita anual o taxă de 50 de euro.

Autorităţile vor să descurajeze importurile masive de autovehicule second hand, care de multe ori sunt de foarte bună calitate.

Pentru mulţi romani, noua taxă va fi un bir greu de platit. Deţinatori de maşini vechi şi cu motoare mari, gen offroad, vor fi obligaşi să-şi schimbe autovehcilulele sau să caute alte soluţi de inmatriculare sau de ce nu, de radiere.

Taxa nouă va fi cu atât mai mare cu cât maşina poluează mai mult, calculul taxei se va face dupa gradul de poluare al maşinii.

Aceasta taxă va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, fie ca au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto.

Stație de încărcare gratuită pentru mașini electrice in Alba Iulia

 

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia