Connect with us

Actualitate

Tehnici de pictare a icoanelor

Published

on

În perioada 23-28 octombrie 2017 se va desfășura la Alba Iulia prima ediție a Atelierelor Museikon.

Evenimentul cultural-artistic și duhovnicesc este adresat publicului interesat de arta religioasă, dar și celui care și-ar dori să afle cum se pictează o icoană şi care sunt provocările pe care le întâmpină iconarul astăzi.


Museikon încearcă să îi aducă alături pe cei care știu ce este icoana și pe cei care nu mai știu, pentru a afla unii de la alții că societatea contemporană trăiește prin și pentru icoană tot atât de mult cum s-a trăit și în veacurile trecute.

Pictorii participanţi sunt: ieromonahii Pantelimon Șușnea și Siluan Timbuș, preotul Nicolae Bălan, profesorul univ. dr. Marcel Muntean, restauratoarea Daniela Burnete și pictorii Teona Antonescu, Ana Jilinschi, Claudiu Mihăilă, Andrei Nuțu, Florin Poenariu, Cristina Răileanu și Adrian Sicoe.

Prezența lor la Alba Iulia nu se va limita doar la realizarea unor icoane, în diverse tehnici, ci va include și conferințe, care se vor desfășura tot în atelier, începând cu ora 17, de luni până vineri. Publicul este invitat la clădirea Museikon din Alba Iulia, str. Unirii, nr. 3, între 23 și 28 octombrie 2017.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia