Connect with us

Actualitate

Tineri partizani anticomuniști deshumați la Mesentea

Published

on

Doi tineri partizani anticomuniști au fost deshumați de către Specialiştii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului, după o anchetă de 8 ani.

Trupurile celor doi au fost găsite într-o curte a unei case din Mesentea județul Alba.

Traian Mârza şi Traian Gligor sunt cei doi tineri care la 23, respectiv 24 de ani, au fost ucişi de securitate în 9 martie 1949 în urma unui schimb de focuri. Făceau partea dintr-o grupare de rezistenţă anticomunistă care se ascundea în Munţii Apuseni. Cei doi se adăposteau în această casă când au fost găsiţi şi ucişi. Trupurile lor au fost lăsate zile întregi la vedere pentru a descuraja manifestările anti-sistem.

Deshumarea a fost făcută în prezența unui procuror, iar trupurile vor fi îngropate la loc de cinste.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Emil-Anton COMȘA

    iunie 2, 2016 at 6:17 am

    Crimele Comunismului sunt folosite și astăzi în campania electorală. Această deshumare trebuia să aibă loc pentru cinstirea morților după alegerile electorale. Oare faptul că, cadravele au fost lăsate la vedere de către autoritățile comuniste nu seamănă izbitor cu deshumarea în timpul campaniei electorale ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia