Connect with us

Actualitate

Transportatorii intră în grevă japoneză

Published

on

Transportatorii sunt nemulțumiți de prețul crescut al RCA-ului, care îi duce înspre faliment

Au trecut prin mai multe negocieri cu autoritățile și pentru că nu au ajuns la niciun rezultat au amenințat cu protest național. Până atunci, intră în grevă japoneză și vor merge cu 30 km pe oră pentru a trage un nou semnal de alarmă.

“Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România atrage atenția Guvernului, Parlamentului și Președinției României că transportatorii rutieri s-au săturat de lipsa de măsuri a autorităților față de criza din piața RCA, după ce tarifele pentru camioane la clasa B0 s-au dublat, ajungând la peste 22.000 de lei pe an. Astfel, în semn de protest, transportatorii rutieri vor demara o grevă japoneză și vor circula zilnic o oră cu 30 km/h oriunde se află în România până când primele RCA vor fi reduse la valorile maximale conforme cu datele cuprinse în raportul întocmit anul acesta, pentru perioada 2013 — 2015, de către compania de consultanță Milliman la cererea ASF. Totodată, transportatorii rutieri care participă la greva japoneză sunt invitați să-și pună în parbrizul autovehiculelor o pancartă A4 cu mesajul ‘Protest RCA — Merg o oră pe zi cu 30 km/h — Vreau să trăiesc’”. (SURSA: AGERPRES.RO)

Majoritatea operatorilor de transport sunt aduși la faliment, după ce tarifele de primă pentru transportul comercial de marfă și persoane s-au majorat cu peste 300% față de anul precedent și cu peste 500% față de anul 2014.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia