Connect with us

Actualitate

”UE devine un loc în care gândacii și animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii”

Published

on

Cristian Terheș drepturi

Pas cu pas UE devine un loc in care gandacii si animalele domestice au mai multe drepturi ca oamenii.


Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terheș a scris recent pe pagina sa de Facebook despre drepturile fundamentale ale omului, despre certificatul verde, comparativ cu drepturile gândacilor și a păsărilor domestice.

”În iunie 2021 s-a votat forma finala a “certificatului verde” prin care exercitarea libertatii de miscare e conditionata de vaccin sau test.

Cătălin Drulă-Ministrul Transporturilor la Alba Iulia: vom circula pe autostrada Sebeș- Turda în luna…

M-am opus acelui regulament, aratand ca incalca drepturi fundamentale si nu poti conditiona pe nimeni sa-si exercite un drept de primirea unui ser experimental. Majoritatea europarlamentarilor, insa, au votat ca libertatea e ceva relativ, iar prin vot politic pot sa restranga un asemenea drept. Vom vedea din 1 iulie cum va fi implementat acel regulament si certificatul verde.

CNAS Alba și ”Marea Reformă” – marca USR. Ce se ascunde sub CODUL 2628. Întrebări pentru candidat

Tot in iunie 2021, insa, Parlamentul European a votat o rezolutie prin care se cere incetarea mentinerii animalelor in custi. Autorii respectivei rezolutii erau foarte preocupati ca ratele, gastele sau gainile nu au suficienta libertate de miscare inclusiv sa-si intinda aripile, prin urmare, dat fiind ca sunt tinute in custi, li se incalca dreptul la libertate. Rezolutia mai continea si alte prevederi care, daca sunt implementate, vor conduce la omorarea sectorului de crestere a animalelor si vor scumpi imens produsele de carne. Am votat impotriva acelei rezolutii, insa majoritatea europarlamentarilor au votat in favoarea ei. 


In aceasta saptamana, pe 24 iunie, in Parlamentul European se voteaza raportul “privind situatia drepturilor sexuale si reproductive din UE, in contextul sanatatii femeii”, numit pe scurt “raportul Matic” (de la autorul acestuia, croatul socialist Predrag Fred Matic). Chiar daca titlul acestui raport, la prima vedere, suna pozitiv, in fapt, raportul contine prevederi si recomandari care, daca sunt implementate la nivelul UE, efectiv condamna la moarte tarile Uniunii Europene. 

Pe scurt, conform raportului Matic:

– dreptul la avort devine un drept fundamental absolut, ce va fi si finantat din fondurile UE;

– inclusiv barbatii pot naste copii (nu e glumă);

– se reneaga dreptul la libertatea de constiinta al personalului medical de a nu face avorturi sau alte asemenea operatiuni medicale;

– mai sunt si alte prevederi aberante, asupra carora voi reveni in detaliu.

Dincolo de toate cele mentionate, raportul Matic incalca Tratatul, care prevede explicit ca domeniul sanatatii e de competenta statelor membre. Evident, acest argument nu conteaza pentru neomarxistii din Parlamentul European, gen grupul Renew (USRPLUS), care vor sa distruga statele nationale iar intreaga UE sa fie preluata de o mana de birocrati ce nu sunt alesi de cineva si nu dau socoteala nimanui.


In concluzie, in opinia elitei europene, gandacii (pentru protejarea carora s-au oprit finantari de autostrazi in Romania) sau pasarile de casa au mai multe drepturi decat oamenii din UE. ”

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia