Connect with us

Actualitate

În ultimele 3 zile, poliţiştii din Alba au aplicat 564 de amenzi in valoare de 147.260 lei

Published

on

amenzi-politia-alba

În perioada 19 – 21 ianuarie a.c., poliţiştii din Alba au intervenit la 116 evenimente, din care 102 solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112

Au fost constatate 54 de infracţiuni şi au fost aplicate 564 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 147.260 lei, din care 58 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 496 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.

Au fost reţinute 21 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice şi au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au depistat şi reţinut un urmărit internaţional şi un urmărit la nivel naţional, iar o persoană, bănuită de comiterea unei tâlhării, a fost reţinută, ulterior fiind arestată preventiv.

Acţiunile poliţiştilor, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dedicate creşterii siguranţei cetăţenilor, vor continua.

Alege viaţa!

Combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice a fost obiectivul unei acţiuni organizată de poliţiştii din judeţul Alba în zona Munților Apuseni, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Poliţiştii au depistat 4 persoane ce conduceau autovehicule după ce au consumat alcool.

La data de 19 ianuarie a.c., Serviciul Rutier Alba a organizat, pe DN 74, DN 74 A şi DN 75, precum şi pe drumurile judeţene şi comunale din zona Apusenilor, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto ce se urcă la volan după ce au consumat alcool. La acţiune au participat şi poliţişti rutieri din Alba Iulia şi Aiud.

Cu ocazia acestei acţiuni, ce s-a desfăşurat între orele 20.00 şi 04.00 dimineaţa, au fost depistaţi 4 conducători auto ce conduceau autovehicule fiind sub influenţa alcoolului. Pentru unul dintre ei, aparatul etilotest a indicat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului, în vreme ce, pentru ceilalţi 3, valorile indicate de aparatele etilotest au fost sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional, iar ca şi măsură complementară, permisele de conducere le-au fost suspendate pentru o perioadă de 90 de zile.

Alţi 25 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional, pentru alte abateri de la normele legale priind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de 10.585 lei.

A încercat sa fure motorină din rezervorul unui camion parcat în comuna Hopârta

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia