Connect with us

Actualitate

Un violoncel gratuit pentru un tânăr foarte talentat din Alba Iulia

Published

on

Un violoncel de excepție dăruit de S.C Hora S.A. Reghin albaiulianului Cristian Gabriel Pop, unul din cei mai talentați tineri violonceliști din țară

 

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a lansat o campanie de strângere de fonduri, prin mecanismul ”Produs din suflet pentru comunitate” în vedea achiziționării unui violoncel pentru albaiulianul Cristian Gabriel Pop care, la doar 11 ani, este unul dintre cei mai promițători tineri violonceliști din țară, cu talent în mai multe ramuri artistice.

Cursanții Atelierului de pictură pe sticlă din cadrul centrului au realizat mărțișoare pictate manual, care au fost apoi oferite cadou persoanelor care au dorit să doneze o sumă de bani pentru cumpărarea unui violoncel nou pentru acest copil foarte talentat.

Campania a fost anunțată public în data de 25 februarie 2016. De 1 martie, cel mai frumos mărțișor a sosit de la conducerea S.C. Hora S.A. Reghin, care ne-a făcut o bucurie enormă, anunțându-ne că a decis să îl sponsorizeze pe Cristian Gabriel Pop cu un violoncel model avansat cu lac de ulei mărime 7/8. Instrumentul nu este unul de serie, fiind creat special de un lutier pentru persoanele cu un talent deosebit.

Precum a anunțat încă de la început, echipa Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a închis lista de donații imediat ce a primit minunata veste și a decis ca banii strânși deja să fie dați tot tânărului artist, pentru a-și putea cumpăra accesorii pentru noul violoncel, cum ar fi husă, arcuș și seturi de corzi de rezervă.

Joi, 10 martie 2016, Cristian Gabriel Pop a fost invitat la Reghin, pentru a primi violoncelul la care va cânta de acum încolo. El a fost primit cu mare amabilitate de către reprezentanții S.C. Hora S.A. Reghin, care l-au ajutat să cunoască particularitățile instrumentului și l-au invitat să viziteze fabrica, alături de familia sa.

Vă mărturisesc că am primit cu deosebită bucurie vestea că ați decis să donați un violoncel pentru Cristian Gabriel Pop, un copil foarte talentat din Alba Iulia, ale cărui rezultate de excepție îl clasează, în prezent, între cei mai buni tineri violonceliști din țară. Noi credem că acest tânăr merită respectul și susținerea tuturor și apreciez sincer promptitudinea cu care ați ales să susțineți această cauză. Vă mulțumesc, în numele întregii comunități din Alba Iulia și al meu personal, pentru gestul dumneavoastră și vă asigur că noi vă considerăm deja un om de suflet al comunității noastre”, este mesajul transmis de primarul municipiului Alba Iulia – Mircea Hava, directorului general al S.C. Hora S.A. Reghin – ing. Nicolae Bâzgan.

Despre Cristian Gabriel Pop

Cartea lui de vizită este deja impresionantă, iar cariera sa este abia la început.

Născut în 5 noiembrie 2004, în Alba Iulia, Cristian Gabriel Pop este, în prezent, elev în clasa a V-a, la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia.

Prima legătură cu lumea artei a avut-o la 2 ani și jumătate, când a participat cu lucrări de pictură la o expoziție organizată la Galeria de artă Alba Iulia, alături de artiști plastici consacrați. S-a întâmplat în 1 iunie 2007, iar de atunci participă și obține premii la concursuri de Arte plastice și creativitate.

A început să studieze pianul și violoncelul la vârsta de 6 ani. Violoncelul, instrument care îi este foarte drag, îl studiază cu doamna profesoară Maria Mărginean.

Încă din primul an de școală, de când avea 7 ani, a participat activ la recitaluri și ateliere muzicale, pe scena Sălii festive a Liceului de arte ”Regina Maria” Alba Iulia, organizate de: dna. înv. Georgeta Mărginean, dna. prof. de pian Rita Vrânceanu și dna. prof. de violoncel Maria Mărginean.

În clasa a II-a, a obținut Diplomă de Excelență la Festivalul J.S. Bach- Cluj Napoca 2013, la violoncel. Tot în clasa a II-a, a participat cu violoncelul (Duete) la un concert umanitar ”S-a născut Mesia”, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, în 22 decembrie 2012, și la Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga” Alba, în cadrul programului cultural educațional Constelația Eminescu, 15-17 iunie 2013.

În clasa a III-a, a obținut cu violoncelul, clasa profesor Maria  Mărginean, Premiul I la Olimpiada instrumentală pentru cl. III – VIII, faza județeană, după care a ocupat tot primul loc la Olimpiada Națională de interpretare  de instrumentală, faza zonală – Timișoara, 14 – 15 martie 2014, unde a cântat și în Gala de premiere. La Faza Națională a Olimpiadei Naționale de interpretare instrumentală pentru clasele III – VIII, Giurgiu, 9 – 11 aprilie 2014, a obținut Mențiune.

Tot în clasa a III-a, a câștigat Premiul I la Concursul Internațional ”Sigismund Toduță”, 15 – 17 mai, Deva, la violoncel.

În clasa a IV-a, a obținut cu violoncelul Premiul I la Olimpiada județeană de Muzică, după care a ocupat primul loc și la Olimpiada Națională de Muzică instrumentală, clasele III – VIII, Deva, 12 – 14 martie 2015.

violoncel1Tot în clasa a IV-a, și-a trecut în palmares Premiul I și Premiul de Excelență, la Concursul de Interpretare instrumentală Vioară – Corzi grave ”Timotei Popovici”, Sibiu 25 – 26 iunie 2015, unde a cântat și în Gala de premiere, la violoncel.

A mai obținut și două Diplome de apreciere, la Galele performerilor – Alba, în 2014 și 2015, din partea Consiliului Județean Alba, și o Diplomă de apreciere din partea Primăriei Alba Iulia, în iunie 2014.

La invitația doamnei Cristina Florea, tânărul violoncelist a participat la Concertul de Colinde organizat la Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia, în decembrie 2015. A fost momentul în care ne-a impresionat cu talentul său și în care am aflat că nu are un violoncel al său, în ciuda rezultatelor sale, care sunt la nivelul excelenței.

Noi credem că acest tânăr merită respectul și susținerea comunității locale și avem convingerea că numele lui Cristian Gabriel Pop este unul cu care Alba Iulia se va mândri.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a decis să îl susțină pe Cristian Gabriel Pop prin proiectul ”Produs din suflet pentru comunitate”.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Aiud:Acordare facilități fiscale

Published

on

Acordare-facilitati-fiscale

În vederea sprijinirii contribuabililor aflați în dificultate, CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI AIUD a aprobat procedura de acordare a unor facilități fiscale.

Aceste facilităţi fiscale sunt sub forma anulării accesoriilor aferente obligațiilor bugetare restante la 31 decembrie 2018, datorate bugetului local al Municipiului Aiud, conform O.G. nr. 6/2019privind instituirea unor facilitați fiscale.

Contribuabilii care intenționează să beneficieze de anularea accesoriilor/majorărilor de întârziere, în condițiile H.C.L. nr. 244/24.10.2019, se vor adresa Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane juridice/Compartimentului Impozite şi taxe locale persoane fizice din cadrul Primăriei Municipiului Aiud – Direcția Economică.

Continue Reading

Actualitate

Traian Berbeceanu a acceptat o functie de prim-rang la varful Ministerului de Interne

Published

on

Traian-Berbeceanu

Cu Traian Berbeceanu „vor fi multe surprize” după susele unui PNL-ist.

Traian Berbeceanu a fost şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba intre 2005 si 2013, cand a trebuit să plece în urma unei anchete a DIICOT. A stat în arest din 24 octombrie până in 26 noiembrie 2013, fiind acuzat ca ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Ulterior, instanţa a stabilit că Berbeceanu a fost victima unei „marsavii judiciare”. Berbeceanu a fost achitat, în prima instanţă, in 2016.

Rareş Bogdan a anunţat încă din 15 octombrie că Traian Berbeceanu ar putea să facă parte din Guvernul Orban. „Vor fi multe surprize”, spunea atunci Bogdan.

Iată că ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat fostul comisar Traian Berbeceanu va deveni şeful său de cabinet.

În schimb, Ioan Mureşan (fost procuror sef al DIICOT Alba) si Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeaşi structură) au fost condamnaţi la 7 ani, respectiv 2 ani închisoare cu executare. Aceştia sunt acuzaţi că au săvârşit mai multe nereguli în anchetarea poliţistului Traian Berbeceanu.

Experienţa chinuitoare din acea perioadă a fost redată de Traian Berbeceanu în cartea ”Radiografia unei marsavii judiciare”, informează aktual24.ro.

Continue Reading

Actualitate

Vrei să scapi de defecte vizibile? Spectaculos este cum se remediază totul. Invitat dr. Adrian Oancea, chirurg plastician

Published

on

Sculptor în carne vie

Nu există soluții miraculoase în medicină, există multă muncă. ”Sărăcia este o sursă de boală. Medicina este cea mai nobilă dintre arte, dintre profesii și a răpit Zeilor puterea de a da suferință. Dumnezeu ne-a dat nouă, medicilor, puterea de a învia oameni în doar patru minute”, a subliniat dr. Frențiu. Dr. Adrian Oancea, medic primar de chirurgie plastică și estetică, a fost șeful secției de chirurgie plastică și estetică din cadrul Spitalului Județean Alba și are o meserie grea și mai rară, pentru care s-a pregătit intens în centre universitare importante.

Dr. Oancea a ales această profesie intrând în clinica tatălui și a avut șansa să lucreze cu întemeietorul chirurgiei plastice din România. Dintr-un vis și o dorință puternică, a ajunsă să face ceea ce și-a dorit de mic. ”Chirurgia plastică este chirurgia frumuseții, dar este mult mai mult, este repararea defectelor. Lipsa țesutului apărut după accidente sau boli grave, când pe corpul pacientului rămâne o urmă mare, un defect, o lipsă de țesut, este ușor înlocuită prin chirurgie plastică.

Această specialitate este extrem de vastă și plecând de la o simplă plastie de piele se ajunge până la partea de microchirurgie, care este spectaculoasă tehnic. S-a ajuns astăzi la rezultate pe care nu le visam în urmă 25 – 30 de ani, când așa ceva părea de domeniul SF, iar acum au devenit o rutină”, a subliniat dr. Adrian Oancea.

Continue Reading
Advertisement
dec 8, 2019 - Du
Alba Iulia, RO
2°C
nori împrăștiați
nori împrăștiați
1 m/s, NV
93%
763.57 mmHg
dum12/08 lun12/09 mar12/10 mie12/11 joi12/12
câțiva nori
2/1°C
cer acoperit de nori
5/2°C
cer acoperit de nori
4/3°C
ploaie ușoară
3/1°C
cer acoperit de nori
3/2°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate