Connect with us

Actualitate

USR propune ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toţi angajaţii

Published

on

certificat verde romania

În cele 60 de zile, angajaţii îşi vor putea efectua sau completa schema de vaccinare

USR susţine că adoptarea Legii Certificatului Verde este o urgenţă naţională şi va cere aplicarea nediscriminatorie a certificatului verde pentru toţi angajaţii, indiferent că aceştia activează în sistemul public sau cel privat.

Această prevedere va fi depusă la Camera Deputaţilor sub forma unor amendamente la forma proiectului legislativ, care a trecut recent prin Senatul României.

Certificatul Verde Digital reglementează INTERDICȚIA de circulație

USR va propune şi o perioadă tranzitorie de 60 de zile de la intrarea în vigoare a legii. „În cele 60 de zile, angajaţii îşi vor putea efectua sau completa schema de vaccinare, iar testarea regulată (de două ori săptămânal) va fi suportată integral din bugetul statului. După finalul perioadei tranzitorii de 60 de zile, angajaţii nu vor mai trebui să se testeze, dacă au optat pentru vaccinare. În caz contrar, testarea periodică va fi suportată din fonduri proprii ale angajatului”.

În cazul în care un angajat ar REFUZA testarea periodică din fonduri proprii după perioada tranzitorie, există posibilitatea suspendării contractului de muncă al acestuia, se arată în comunicatul USR.

Într-o țară din UE rata de infectate cu COVID este CEA MAI MARE de la începerea pandemiei.Nu mai vor stare de urgență

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia