Connect with us

Actualitate

Vești bune pentru elevi și studenți

Published

on

Discuția cu editurile a început destul de târziu, motiv pentru care zeci de mii de elevi de clasa a XI a și a XII a din toată țara riscau să înceapă anul școlar 2016-2017 fără manuale. Ministrul Educației, Mircea Dumitru a spus că acest lucru nu se va întâmpla și că vor exista manuale pentru toți elevii

“Am încheiat discuția cu editurile și suntem ferm convinși că în septembrie vom avea manuale pentru toți elevii. Pentru clasele a XI-a și a XII-a vom avea în premieră manuale care vor fi gratuite”, a afirmat ministrul.

Totodată, Klaus Iohannis a declarat că susține alocarea unui procent mai mare din Produsul Intern Brut pentru educație și cercetare.

Faptul ca educația și cercetarea din România au fost subfinanțate în mod constant și supuse unei așa-numite «reformite cronice» știm cu totii. Totuși, creșterea finanțării, în sine, nu va rezolva problemele. Susțin deci alocarea unui procent mai mare din PIB pentru educație și cercetare, concomitent cu asumarea unui plan clar de investiții și priorități pe termen lung, respectat de toți cei responsabili”, a afirmat Iohannis, conform News.ro.

Tot el a spus că învățământul superior trebuie să fie focusat pe student și pe nevoile acestuia.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia