Connect with us

Actualitate

VINȚU DE JOS – Prezent și viitor

Published

on

Interviu cu primarul comunei Vintu de Jos, jud.Alba

Josan Ion Iosif


Vințu de Jos are o suprafață de 8.527 hectare și e situat pe malul raului Mureș, in centrul Județului Alba, la aproximativ 10 km de Sebeș pe Drumul Național DN7 și 15 km de Alba Iulia pe Drumul Județean 107C și Drumul Național DN1.

Comuna se invecinează cu Alba Iulia la nord-est, cu Sebeș la sud-est, cu comunele Pianu și Săliștea la sud și cu comuna Blandiana la vest.

Primii pași spre dezvoltare, la Vințu

Istoria scrisă a localității incepe in secolul al XIII-lea, mai precis in anul 1235.

in anul 1248 sașii, colonizați pe un pămant fertil, de luncă, bine plasat la incrucișarea unor vechi șosele romane incă utilizabile, cu albia navigabilă a celui mai mare rau transilvan, obțineau privilegii comparabile cu acelea ale orașului Sibiu.

in centrul comunei, Vințu de Jos, există a importantă stație CFR și o fabrică de incălțăminte. Stația CFR este un important nod feroviar ce face legatura intre Magistralele CFR 200 și 300, prin intermediul Liniei 200A. De asemenea, se află pe ruta fostului Orient Express.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia