Connect with us

Eveniment

Ziua Veteranilor de război marcată la Alba Iulia

Published

on

Data de 11 noiembrie a fost desemnată Ziua Veteranilor, în semn de recunoștință pentru sacrificiul militarilor care au participat la misiuni în afara teritoriului statului român având ca obiectiv limitarea efectelor acțiunilor teroriste

Evenimentul comemorativ a avut loc la mormântul militarului (slt. P.M) Vasile-Claudiu Popa. Acesta a decedat în data de 22 septembrie 2013 în accidentul survenit în timpul îndeplinirii obligațiilor militare, pe timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, ca urmare a exploziei unui dispozitiv improvizat. Semnificaţia acestei zile pentru Armata României este legată şi de faptul că, pe data de 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogoraşi, primul militar decedat în teatrul de operaţii din Afganistan. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai municipalității precum si elevi ai Colegiului Militar ,,Mihai Viteazul”. Evenimentul a fost organizat de Garnizoana Alba Iulia și Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazul”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia