Secretarul general al ALDE Alba, Ion Marincaș, a declarat că jandarmii au acționat corect la protestul de la București și îi felicită pentru acest lucru, precizând că aceasta este opinia partidului și a lui personal.
Ion Marincaș consideră că protestul de sâmbătă, organizat la București, împotriva modificărilor legilor Justiției, nu a fost unul pașnic.
”Am văzut pe mai multe posturi de televiziune și în presa locală că Jandarmeria ar fi acționat oarecum incorect față de unii manifestanți, care eu zic că și-au depășit calitatea de manifestanți. Și aici vreau să vă punctez următorul aspect, este Legea 60/21 care menționează clar ce înseamnă adunările publice și spune exact și obligații, și datorii pe care le au cetățenii sau cei care organizează manifestări.
Dau citire unui articol important <Libertatea cetățenilor de a-și exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstrații manifestații, procesiuni și orice alte întruniri și de a participa la acestea, este garantată prin lege>. Asemenea activități se pot realiza pașnic și fără niciun fel de arme. După cum ați văzut, numai pașnic nu a fost organizată manifestarea. Cei care au participat la mitinguri au avut asupra lor obiecte contondente, șurubelnițe, dar și alte obiecte. Ei au garantat dreptul, dar oricărui cetățean din București îi este garantat dreptul de a circula pe acele artere și nu trebuiau blocate de către manifestanți”, a spus Ion Marincaș, în cadrul conferinți de presă a ALDE Alba.
Lecţii de cultură şi şah cu maestrul FIDE Dorin Șerdean, președintele Asociației Județene de Șah Alba
Ce este şahul? Să fie sport, să fie artă, să fie ştiinţă?
Şahul este o întrecere pe o tablă cu 64 de pătrăţele, între două armate, cu regi şi regine, cu care de luptă şi pioni.
Originea şahului este foarte veche, încă din vremea lui Neo sau după alte legende, încă de pe vremea regelui Solomon,ce a dat şahul poporului Israel pentru dezlegarea minţilor şi pentru desfătare. O altă istorie legată de şah aparţine Indiei, unde a apărut prima dată jocul Chaturanga, un joc similar şahului, în care se confruntau patru adversari şi fiecare evolua independent.
Ultimele comentarii