Connect with us

Actualitate

Conferința „95 de ani de la Încoronare”

Published

on

La programul pregătit de autorități a participat din partea casei regale, ASR Principesa Maria a României.

Manifestările au început la primele ore ale dimineții la Catedrala Reîntregirii unde a avut loc de slujba Te-Deum.

Principesa a participat la o parte din maifestările dedicate Zilei Încoronării. Din program au facut parte manifestări precum expoziții,  Conferința „95 de ani de la Încoronare” sau  proiecția filmului „Regina Maria, ultima romantică, prima femeie modernă”

15 octombrie 1922, va rămâne permanent în memoria românilor , ziua în care Regele Ferdinand şi Regina Maria au fost încoronaţi ca regi ai României Mari.

Încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria va rămâne pentru totdeauna în inima albaiulienilor care, pe lângă mândria de a găzdui un asemenea eveniment, s-au ales cu unul dintre cele mai deosebite şi cunoscute lăcaşe de cult din ţară şi anume Catedrala Reîntregirii.

Împreună cu Casa Regală a României, municipiul Alba Iulia şi-a asumat un protocol de colaborare care să valideze legătura trainică dintre două simboluri puternice ale acestei țări.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia