Connect with us

Social

Accident mortal lângă trecerea de pietoni

Published

on

Atenție cum traversați

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a murit, miercuri seara, după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce s-a angajat în traversarea unei străzi din cartierul Centru. Bărbatul a fost surprins și accidentat de un autoturism condus de o femeie. Victima a suferit un traumatism în zona capului și mai multe leziuni incompatibile cu viața.

Atenție cum traversați strada, nu vă grăbiți, asigurați-vă. Pe întuneric, agilitatea șoferului scade considerabil, iar reflexia din parbriz poate face practic invizibil un pieton îmbrăcat complet în negru. Șoseaua umedă îngreunează vizibilitatea, iar cu cât viteza de deplasare a unui autoturism este mai mare, distanța până la oprirea mașinii este mai mare.

Poliţiştii recomandă pietonilor să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecerea de pietoni, să se asigure că şoferul a observat intenţia de a traversa şi că va putea opri în condiţii de siguranţă. Pietonii nu trebuie să îşi obtureze câmpul vizual cu gluga hainei sau cu umbrela și nici să se lase distraşi de folosirea telefonului mobil. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă defensiv, să preîntâmpine orice eveniment neplăcut, inclusiv posibilitatea ca în apropierea trecerilor pentru pietoni, trecători să traverseze fără a acorda atenție traficului.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia