Connect with us

Actualitate

Accidente rutiere in judetul Alba

Published

on

Accidente rutiere luna Martie 2016

La data de 14.03.2016, în jurul orelor 17.30, pe DJ 107 K, pe raza comunei Galda de Jos, D.E.G., de 26 de ani, din comuna Întregalde, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu gardul unui imobil.

În urma accidentului, şoferul autoturismului a suferit leziuni la un braţ.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La data de 14.03.2016, în jurul orelor 07.46, pe strada Avram Iancu din municipiul Aiud, S.E., de 46 de ani, din Aiud, în timp ce conducea o autoutilitară, nu a acordat prioritate de trecere unei minore de 14 ani, care era angajată în traversarea străzii, pe trecerea de pietoni, acroşând-o.

În urma accidentului, minora a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spital unde a primit îngrijiri medicale.

Şoferul autoturismului nu a rămas la locul producerii accidentului şi şi-a continuat drumul. Acesta a fost identificat, la scurt timp, de către poliţişti, pe raza municipiului Aiud.

A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

La data de 14.03.2016, în jurul orelor 19.17, pe DN 1, la kilometrul 413, în afara localităţii Miraslău, J.S., de 27 de ani, din judeţul Covasna, în timp ce conducea o autoutilitară, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 61 de ani, din municipiul Sibiu, care circula din sens opus.

Ulterior, autoutilitara a intrat în coliziune şi cu un autoturism ce era condus de un bărbat de 48 de ani, din judeţul Cluj.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiul Sibiu, pasageră în primul autoturism implicat în accident, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spitalul din Aiud.

Cercetările sunt continuate.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandări adresate participanţilor la trafic:

  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;

  • Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

  • Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

  • La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur. Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

  • Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

Amplasarea radarelor în data de 16.03.2016

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia