Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Alte șase unități de învățământ autorizate de DSP

Published

on

Majoritatea instituților care au primir aviz sanitar veterinar sunt grădinițe: Grădinița cu Program Normal Berghin, Grădinița cu Program Normal Blandiana, Grădinița cu Program Normal Târsa, Grădinița cu Program Normal Cib, Școala Primară Cib, Grădinița cu Program Normal Stâna de Mureș

Pe lângă acestea, alte patru instituții de învățământ și-au depus documentația și sunt în curs de autorizare. Este vorba despre Grădinița cu Program Normal Războieni, Grădinița cu Program Normal Săliștea Deal, Grădinița cu Program Normal Loman și Școala Primară Săliștea Deal.

”Mă bucur că eforturile inspectorilor DSP Alba au dat rezultate, acțiunile de control pe care le derulăm constant nu au fost în zadar, iar alte primării au înțeles că instituțiile de învățământ de pe raza localităților lor trebuie să fie autorizate din punct de vedere sanitar. Beneficiarii direcți sunt școlarii și preșcolarii și, implicit, dascălii lor care depun eforturi pentru a-i medita. Nu pot să nu remarc relația interinstituțională foarte bună între Instituția Prefectului, Inspectoratul Școlar Județean și DSP, inspecțiile fiind efectuate, în mai multe rânduri, de către comisii mixte”, a spus directorul DSP Alba Alexandru Sinea, printr-un comunicat de presă.

Deficiențele majore, pentru care nu au primit autorizație sanitară de funcționare, ale celor 100 de unități de învățământ sunt: lipsă apă curentă și canalizare, lipsa grupurilor sanitare sau grupuri sanitare improprii, existența grupurilor sanitare în curte, neîncălzite, cu toalete turcești, iar deficiențele minore sunt iluminarea artificială a claselor, respectiv degradarea pavimentelor, pardoselilor și interioarelor, precum și funcționarea în spații comune a unităților de învățământ diferite. Instituțiile de învățământ din mediul urban au 44 de cabinete medicale școlare, care deservesc 51 de unități școlare și 43 de unități preșcolare. În mediul urban funcționează 160 de instituții de învățământ. În mediul rural, unde instituțiile de învățământ nu au cabinete medicale, DSP Alba a recomandat administrațiilor locale să încheie contracte cu medicii de familie.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate