Connect with us

Turism

Apusenii, greu de egalat

Published

on

Unicitate de monumente naturale și istorice

Munții Apuseni, un lanț muntos din Transilvania, de o frumusețe greu de exprimat în cuvinte și mai ușor de surprins în imagini și amintiri. Lanțul muntos face parte din Carpații Occidentali și este delimitat de râul Barcău, râul Mureș, Dealurile și Câmpia de Vest, Depresiunea Colinară a Transilvaniei.

În Munții Apuseni se află peste 400 de peșteri și zăcăminte naturale, bogății de aur și alte metale prețioase. În zonă se dezvoltă un turism responsabil. Munții Apuseni sunt cunoscuți pentru peisaje pitorești, pentru potențial speologic, pentru practicarea sporturilor de iarnă dar și de vară. Reprezintă o destinație ideală pentru cei ce doresc să se bucure de natură, relaxare, drumeții, de aer curat, de omenia localnicilor și să guste din preparatele lor naturale și sănătoase. În Munții Apuseni se îmbină rusticul cu modernul, noul cu vechiul, știința cu credința, într-o armonie unică în țară.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia