Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Artificii, artificii…,peste 90 de kilograme confiscate!

Published

on

artificii-alba-iulia

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii de Ordine Publică şi de poliţiştii Serviciului Pentru Operaţiuni Speciale au efectuat percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba Iulia.

Aceste persoane ar fi fost bănuite de deţinerea şi comercializarea, ilegală, de articole cu conţinut pirotehnic.

Cu această ocazie, au fost găsite 3.100 de articole cu conţinut pirotehnic, din clasa I, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Faţă de doi bărbaţi, de 28 şi 29 de ani, au fost întocmite dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 37, lit. a, din Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 51 de acţiuni şi controale la societăţi comerciale şi în pieţe, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice.

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

În perioada 30 noiembrie – 23 decembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, au efectuat 51 de acţiuni şi controale la societăţi comerciale şi în pieţe, pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind deţinerea şi comercializarea de articole pirotehnice.

În această perioadă, au fost constatate 23 infracţiuni şi au fost depistate 19 persoane fizice şi juridice, ce efectuau operaţiuni cu articole pirotehnice, fără a fi autorizate în acest sens.

În urma controalelor efectuate şi a unor percheziţii domiciliare, a fost confiscată cantitatea de 90,5 kilograme de articole pirotehnice, în valoare de aproape 12.000 lei.
Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Câţi şoferi “turmentati” au fost de sărbători în judeţul Alba?

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate