Connect with us

Actualitate

Autorizație sanitară pentru unitățile de transfuzie

Published

on

În luna august, Ministerul Sănătății (MS) a publicat lista spitalelor care nu aveau unități de transfuzie sanguină (UTS-uri) autorizate. Pe aceasta figurau și unitățile sanitare din Aiud, Sebeș și Cugir

Unitățile neautorizate s-au supus unui plan de conformare și tranziție, recomandat de către specialiștii DSP Alba, iar termenul pentru obținerea autorizării a fost 31 octombrie. După ce Ministerul Sănătății a aprobat includerea UTS-urilor în structura organizatorică a spitalelor, unitățile sanitare au depus documentația la DSP Alba, iar pe baza acesteia, a evaluării și a Ordinului 1224 din 2006, s-a emis autorizația de funcționare. Astfel, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Sebeș și Spitalul Orășenesc Cugir au obținut autorizația sanitară de funcționare pentru UTS-uri. Spitalele din Alba Iulia, Blaj, Câmpeni și Abrud aveau UTS-uri autorizate la data publicării listei de către MS.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia