Connect with us

Actualitate

Bani pentru sănătate

Published

on

Autoritățile și-au propus ca obiectiv reducarea ratei de mortalitate infantilă de la 7,5 la mie anul trecut, la 6,5 la mie în anul 2020

Totodată, experții își doresc scăderea deceselor cauzate de boli ale aparatului circulator la 55% din total decese până în anul 2020, de la 58,8% în 2014, prin creșterea eficacității și rolului promovării sănătății.

“Populația României a scăzut în anul 2015 cu 1.520 de persoane ca urmare a decesului copiilor născuți vii, cu vârsta sub un an. În anul 2014, România a pierdut 148.977 de persoane ca urmare a deceselor cauzate de bolile aparatului circulator. Pentru populația României, cei mai mulți ani potențiali de viață pierduți sunt cauzați de decesele premature determinate de bolile cerebro-vasculare, cardiacă ischemică și ciroză hepatică, se arată la capitolul “Starea de fapt”, se arată în documentului de lucru ce va fi dezbătut în cadrul unei sesiuni consultative (Sursa: agerpres.ro)

Proiectul “România competitivă” este un proiect în lucru, care alături de propunerile reprezentaților Guvernului, ai Băncii Naționale a României și ai Academiei Române, așteaptă contribuțiile de specialitate ale celor care pot participa la dezvoltarea și completarea liniilor de acțiune deja identificate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia