Connect with us

Fapte şi Vorbe

Care este comuna cu cel mai mare buget local. Invitați: Ionel Sârbu, președintele Asociației Tradiții și Cultură; Răzvan Popa, șef Serviciu Asistență Socială, purtător de cuvânt primăria Galda de Jos

Published

on

”Regele Decebal stă culcat pe spate, îndreptat cu capul spre fosta Cetate dacică de la Craiva – Apoulon și cu picioarele spre Cluj”

Finalul anului 2019 aduce pentru locuitorii comunei Galda de Jos mai multe proiecte finalizate, asfaltări de străzi în satul Galda de Jos, încheierea lucrărilor la creșa din comună, avansarea lucrărilor de introducere a rețelei de apă și canalizare.

Turismul local se dezvoltă în primul rând datorită simbolurilor locale precum Biserica din lemn din centrul comunei, Piatra Ceții înaltă de 1233 m, care privită din Galda de Jos, Benic, până în Galda de Sus, seamănă cu chipul marelui rege Decebal culcat pe spate, îndreptat cu capul spre fosta Cetate dacică de la Craiva – Apoulon și cu picioarele spre Cluj. Furca, vârtelnița, portul popular și spectacolele tradiționale devenite repere ale comunei. Se pun în scenă tradiții populare prin munca serioasă a copiilor din cadrul Școlii Gimnazială ”Nicolae Drăgan” Galda de Jos sau a celor din cadrul proiectelor culturale ”Ambasadorii Galdei” și ”Bulzișor”.

Din bugetul comunei este susținut și sportul local, iar vârstnicii sunt implicați în activități sociale. Comuna este un exemplu pozitiv cu privire la modul în care mai multe etnii trăiesc în armonie. Pe raza localității Galda de Jos sunt peste 69 de societăți comerciale. Administrația locală a fost și este deschisă către investițiile private, primarul Romulus Raica a înțeles că dacă sunt investitori, se poate dezvolta localitatea pe care o administrează. Fondurile europene sunt o sursă importantă pentru demararea și finalizarea altor proiecte locale importante.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia