Connect with us

Actualitate

Câte tone de fasole s-au mâncat de Ziua Națională a României

Published

on

15.000 de porții pentru pofticioși

Tone de fasole cu cârnați au dat gust Zilei Naționale a României, sărbătorită la Alba Iulia. Fasolea este nelipsită de 1 Decembrie, este o mâncare tradițional românească apreciată și căutată de români mai ales în zilele de iarnă și la evenimentele naționale.

Fasolea cu cârnați de anul acesta a fost făcută la ceaun, după o rețetă simplă și gustoasă și a unit românii la vorbă, în cuget și-n simțiri. A avut un sos de bulion delicios și aromat, numai bun de întins pâinea prin el. Legumele proaspete au contribuit la gustul specific al acestei mâncări de sărbătoare culinară. Condimentele folosite au fost sarea, piperul și foile de dafin.

Cele șase tone de fasole cu cârnați au fost pe sufletul românilor, nimeni nu s-a ridicat de la masă nemulțumit. Zeci de bucătari au muncit toată noaptea, din 30 noiembrie spre 1 decembrie, pentru ca cele 15.000 de porții să fie pregătite, bine făcute, pe gustul pofticioșilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia