Connect with us

Actualitate

Ce va fi cu șoferii de TIR/camion care intră în țară, venind din una dintre zonele afectate

Published

on

tir soferi coronavirus

În cazul apariției simptomelor de boală, care pot induce spre infecție COVID-19, se va anunța imediat DSP Alba și se va impune izolarea persoanei în cauză.

În situația în care există șoferi de TIR/camion care intră în țară, venind din una dintre zonele afectate, conform listei postate privind zonele cu transmitere comunitară extinsă și a altor zone afectate de COVID – 19, actualizată zilnic,

nu se va recomanda izolarea la domiciliu pentru 14 zile dacă DOAR

au tranzitat zonele sau intervalul de timp este foarte scurt (încărcare/descărcare marfă).

Se vor informa cu privire la infecție și măsurile de protecție, dar nu li se va impune izolare la domiciliu.

Pornind de la declarațiile pe proprie răspundere ale conducătorilor auto privind traseul străbătut pe teritoriul pe teritoriul Europei, făcând apel la responsabilitate, recomandăm ca persoanele întoarse din zonele galbene sau roșii fără a avea un contact direct în acele zone, doar tranzitarea lor, să evite contactul cu familia la întoarcerea în țară (eventual izolarea lor la sediul firmei), fiind permisă continuarea curselor efectuate de aceștia cu limitarea la maximum a contactelor directe cu alte persoane la încărcare/descărcare marfă.

Măsuri pentru gestionarea bolii cauzate de noul coronavirus la nivelul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

În cazul apariției simptomelor de boală, care pot induce spre infecție COVID-19, se va anunța imediat DSP Alba și se va impune izolarea persoanei în cauză.

tir soferi coronavirus
Şoferii de TIR/camion care intră în țară

Conform Hotărârii nr. 7 din 07.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, în art. 6 sunt exceptate transporturile de marfă de minim 3,5 tone de la restricțiile impuse privind interzicerea accesului pe teritoriul României.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia