Connect with us

Actualitate

Cum a ajuns comuna Ciuruleasa un FOCAR de coronavirus

Published

on

În urmă cu câteva zile, un bărbat în vârstă de 70 de ani a fost confirmat pozitiv de noul coronavirus.

Virusul ar fi fost adus de un tânar întors de curând din străinătate. Acesta ar fi intrat în contact cu cei 7 membrii din gospodărie, pe care i-ar fi infectat.

Soţia bărbatului de 70 de ani a fost testată petru noul coronavirus dar testul a fost neagativ. Bărbatul acesteia a fost internat la spialul din Blaj.

În acest moment nu se cunoaşte modul în care s-a infectat barabatul de 70 de ani.

O alta persoană de sex bărbătesc este confirmat pozitiv şi care este izolat la domiciliu în comuna Ciuruleasa.

Cel de-al zecelea caz din comună este o persoană de sex feminin, care se află internată de sâmbătă noaptea la spitalul de boli infecţioase din Alba Iulia.

În comuna Ciuruleasa au mai fost testate şi alte persane dar rezultatul analizelor a fost negativ.

Numărul celor infectaţi cu COVID-19 în comuna Ciuruleasa este de 10 persoane.

În Abrud sunt două persone confirmate cu COVID-19. Primăria își suspendă activitatea.

Creşte numărul celor infectaţi cu COVID 19. Vezi câţi vindecaţi sunt

Conform comunicatului transmis de Grupul de Comunicare Strategică, la nivelul judeţului Alba, astăzi sunt 33 de cazuri de îmbolnăviru cu noul coronavirus.

Un bărbat din județul Alba, diagnosticat cu COVID-19 a fost declarat vindecat

Ca urmare a anchetei epidemiologice, specialiștii DSP au propus CJSU intensificarea măsurilor de supraveghere și izolare la domiciliu a persoanelor din comuna, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectiva cât și în localități învecinate.

ciuruleasa
Ciuruleasa

La aceasta ora vorbim de masuri suplimentare preventive conform procedurilor naționale. Ancheta epidemiologica fa fi extinsa la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare. Pe măsură ce ancheta va releva informații noi, de interes public acestea vor fi transmise pentru o comunicare transparenta.

Testarea la laboratorul DSP Alba continua, este cea mai buna metoda de pretejare a populației, identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora. Ne apropiem cu pași repezi de 1000 de teste efectuate.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia